Benoot ging opgelucht lockdown in: 'Voor Jumbo-Visma was dat vervelender' Algemeen nieuws

Benoot ging opgelucht lockdown in: 'Voor Jumbo-Visma was dat vervelender'

Door Wesley van Bavel 05 juli 2020 | 18:03


Het was begin maart van dit jaar. Het nieuwe coronavirus leek Europa beetje bij beetje te gaan veroveren. Tóch ging Parijs-Nice door. Later zou blijken dat Tiesj Benoot één van de weinige renners ging zijn die met een goed gevoel de Europese lockdown in zou gaan. In gesprek met Cycling.be vertelt hij hierover.

'Het was zeer jammer dat ik de topconditie van Parijs-Nice niet kon benutten tijdens de klassiekers', begint Benoot. 'Aan de andere kant ben ik ook opgelucht dat ik wel al wat had laten zien. Als je nieuw bij een ploeg bent, wil je je toch een beetje bewijzen. Dat is wel gelukt. Door Parijs-Nice heb ik toch de bevestiging gekregen dat ik alweer een stap vooruit heb gezet. '

Niet alle renners hadden evenveel succes als Benoot aan het begin van het seizoen. Het is gebruikelijk om aan het begin van het jaar op hoogte te gaan trainen. Dat gebeurde dus ook dit voorjaar. 'Er zijn genoeg andere renners geweest die net als ik wekenlang in Tenerife zijn geweest om het seizoen voor te bereiden, maar die nog geen enkele koers hebben kunnen rijden dit jaar', vertelt de Belg.

De renners van Jumbo-Visma waren minder gelukkig

Benoot zag tijdens zijn trainingskamp op Tenerife zijn collega's van Jumbo-Visma ook zwoegen. 'Kijk bijvoorbeeld naar Primoz Roglic of Steven Kruijswijk van Jumbo-Visma. Die hebben er evenveel voor gedaan en gelaten, maar zij hebben hun harde trainingsarbeid niet kunnen laten renderen. Dat lijkt me nog vervelender. Ik kon nog met een mooi resultaat op zak in quarantaine gaan', aldus de renner van Team Sunweb. (Foto:Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws