Pidcock varieert: 'Duurritten zorgen voor verlies van explosiviteit' Algemeen nieuws

Pidcock varieert: 'Duurritten zorgen voor verlies van explosiviteit'

Door Wesley van Bavel 05 juli 2020 | 18:58


Elke renner heeft waarschijnlijk een lastige periode achter de rug. Voor veel van hen was het alsof er opnieuw een koersloze winter was aangebroken. Voor Tom Pidcock geldt dat niet. Hij koerst óók in de winter. In gesprek met CyclingWeekly vertelt hij over zijn laatste periode.

Net als voor iedereen, was het ook voor Pidcock lastig om gemotiveerd te blijven. 'Ik deed de dingen die mentaal makkelijk zijn om mee te trainen. Ik probeerde KOM's (de snelste tijd op beklimmingen of andere segmenten op Strava) te behalen en ik sprong twee tot drie keer op de mountainbike per week. Nu doe ik ook mee aan Zwift-wedstrijden', vertelt de Brit.

Naast het feit dat de laatste periode mentaal zwaar was, zorgt het ook voor veel onzekerheid. 'Als je alleen maar duurritten gaat rijden, bestaat de kans dat je geen versnelling meer in je benen hebt als je weer wedstrijden moet rijden. Daar denk ik wel veel aan, want ik moet het van die versnellingen hebben. Ik kan goed accelereren doordat ik cross en wedstrijden rijd in de winter. Dat wil ik niet verliezen.' 

Voor Pidcock is een winterstop onbekend terrein 

Waar wielrenners tijdens de winter wat meer tijd voor ontspanning en familie hebben, geldt dat niet voor deze Brit. 'Voor veel mensen was de coronabreak alsof er weer een winterstop begon. Zij weten hoe dat moet, maar ik doe dat nooit. Ik heb nog nooit zo'n lange periode gehad van isolatie', aldus de twintigjarige renner. (Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws