Bezwaar tegen idee KNWU voor NK in Zwitserland: 'Vloeken in eigen kerk' Algemeen nieuws

Bezwaar tegen idee KNWU voor NK in Zwitserland: 'Vloeken in eigen kerk'

Door Jannick van der Hooft 06 juli 2020 | 11:55


Het idee van de KNWU om op termijn een Nederlands Kampioenschap wielrennen in de Zwitserse Alpen te organiseren is niet bij iedereen goed ontvangen. Wielerjournalisten Raymond Kerckhoffs en José Been spreken zich uit tegen het NK in het buitenland.

Been laat via haar Twitter-kanaal weten het idee spectaculair te vinden, maar toch liever geen NK in Zwitserland te zien. Ze ziet voornamelijk op het gebied van de financiën beren op de weg liggen: 'Alleen profrenners kunnen dit betalen, renners van continentale teams niet. De nationale kampioenschappen moeten betaalbaar blijven voor alle renners en teams.'

Kerckhoffs over NK in Alpen: 'Vloeken in de eigen kerk'

Kerckhoffs laat via CyclingOpinions weten het idee evenmin te steunen. Hij denkt aan de supporters die een belangrijke kans missen in Nederland naar een wielerwedstrijd te komen kijken: 'Zoveel wedstrijden op niveau zijn er immers niet in dit land.' Volgens de journalist kan een NK voor klimmers prima in de Limburgse heuvels gehouden worden: 'Wat is er mis mee?'Kerckhoffs wijst tevens naar het krimpende aantal nieuwe wielrenners in Nederland: 'Nu de KNWU ook nog het NK ver weg van eigen land wil verbannen, vraag je je af met welk toekomstbeleid de bond bezig is. Alleen het idee al opperen is als vloeken in de eigen kerk.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws