Maes wil meer controle: 'Voer een coronapaspoort in voor wielrenners' Algemeen nieuws

Maes wil meer controle: 'Voer een coronapaspoort in voor wielrenners'

Door Wesley van Bavel 06 juli 2020 | 18:01


De GP Vermarc was voor velen het nieuwe begin van het wielerseizoen. Er kwam veel publiek op af en ook de renners stonden in grote hoeveelheid aan de start. Maar is dat wel verantwoord in deze tijd? Nikolas Maes geeft in gesprek met Sporza een mogelijke oplossing voor de onzekerheid in het peloton.

Beroepswielrenner zijn was altijd al gevaarlijk, maar misschien in deze maanden nog wel meer. 'Uiteindelijk denk ik dat we allemaal een berekend risico nemen wanneer we beslissen om te koersen', begint Maes zijn verhaal. 'Toch is het raar dat wij, als renners van de WorldTour, al twee keer gecontroleerd zijn op het coronavirus, maar we wel koersen met een groot aantal renners dat nog nooit gecontroleerd is.'

Een coronapaspoort zou de oplossing moeten bieden voor dit probleem. 'Op die manier zou iedere renner kunnen aantonen dat hij getest en negatief bevonden is. Dat zou goed voor de gemoedsrust voor velen zijn. Eén besmette renner zou al voldoende kunnen zijn voor meerdere besmettingen in het peloton', aldus de bezorgde Belg van Lotto Soudal. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws