Team Sunweb zet vol in op talentontwikkeling: 'Kunnen ooit de Tour winnen' Algemeen nieuws

Team Sunweb zet vol in op talentontwikkeling: 'Kunnen ooit de Tour winnen'

Door Wesley van Bavel 06 juli 2020 | 18:38


Het ontwikkelen van talent is heel belangrijk in het wielrennen. Voor Team Sunweb geldt dat misschien nog wel het meeste. Met vijftien renners die jonger dan 26 jaar zijn, is het de 'jongste' ploeg in de WorldTour. In gesprek met Velonews gaat ploegleider Luke Roberts hier nog verder op in.

'We zijn verreweg het jongste team in de WorldTour', begint Roberts zijn verhaal. We hebben echt een paar goede en jonge talenten die we aan het ontwikkelingen zijn. We zetten vol in op onze jonge groep renners die eraan komen. We hebben sprinters, klimmers, renners voor het klassieke werk. We willen dat ze allemaal de ruimte hebben om te ontwikkelingen. 

Door de hoeveelheid aan jonge renners, ontbreekt een échte kopman in de ploeg. 'We hebben niet echt een posterboy in het team. Ik vind dat Team Sunweb een sterk team in het geheel is. We hebben in de winter hard gewerkt om een goede teamsfeer te bouwen. De groep talenten die we hebben, met Marc Hirschi, Alberto Dainese, Ilan van Wilder en Thymen Arensman. Het zijn stuk voor stuk sterke renners die eraan komen en de ploeg op alle vlakken gaan versterken.'

Kan Team Sunweb de Tour de France winnen?

Roberts is ervan overtuigd dat Team Sunweb succesvol kan zijn met de groep renners die het nu heeft. 'De jonge jongens hebben al bewezen dat ze mee kunnen doen in de wedstrijden van een week en in de klassiekers. We gaan verder met de ontwikkeling van die jongens. Natuurlijk gaan we nu niet direct voor een eindzege in de Tour de France. Maar dat kan echt wel komen in de toekomst', aldus de Australiër. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws