Dumoulin is blij met zijn nieuwe tijdritpak, 1,3% sneller dan voorheen Algemeen nieuws

Dumoulin is blij met zijn nieuwe tijdritpak, 1,3% sneller dan voorheen

Door Ward Hilhorst 07 juli 2020 | 11:52


Bij de verlenging van de sponsordeal tussen AGU en Team Jumbo-Visma hoorde ook de presentatie van het nieuwste tijdritpak. Ploegbaas Richard Plugge en Tom Dumoulin vertellen erover in een video.

Op de Technische Universiteit in Eindhoven hebben ze het pak geoptimaliseerd, zodat het de meest aerodynamische vorm oplevert om het lichaam van Dumoulin. 'Ik ga op een fiets zitten en dan meten ze al mijn maten op. Dan komen ze met een eerste versie en gaan we kijken waar nog een centimeter meer of minder moet. Nu sta ik hier in de derde versie, en dat is een mooi pak.'

Plugge was helemaal in zijn nopjes met de nieuwe innovatie. 'We zien dit jaar ook weer een verbetering van 1,3 procent. Dat lijkt weinig, maar is heel veel.' Die verbeteringen zitten hem in kleine dingen, legt Dumoulin uit. 'In een eerdere versie was de kraag wat hoger. Als ik voorover zat gaf dat wat druk. Ik ben blij dat AGU daar enorm mee bezig is. Over deze laatste versie ben ik heel tevreden.' (Foto: Wesley van Bavel/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws