Milano-Torino kiest voor een vlak parcours met het oog op 'La Primavera' Algemeen nieuws

Milano-Torino kiest voor een vlak parcours met het oog op 'La Primavera'

Door Wesley van Bavel 07 juli 2020 | 18:50


Milano-Torino zal dit jaar plaatsvinden op een overwegend vlak parcours. Met deze stap en de nieuwe positie op de kalender maakt de organisatie 'een ode aan de geschiedenis én maakt het een symbolische herstart na een zwarte periode voor de Noord-Italiaanse regio', schrijft RCS Sport, de organisatie, op haar website.

De keuze voor een vlak parcours dit jaar was een bewuste. 'Met deze editie van Milano-Torino zijn we teruggekeerd naar de historische positie op de kalender, net een paar dagen voor Milaan-Sanremo. Dit jaar zal het waarschijnlijk voor de sprinters zijn. Het zal een echte test worden voor de wielrenners die Milaan-Sanremo willen winnen. We zullen starten in Mesero, net buiten Milaan. Finishen doen we voor het Palezzina di Caccia', vertelt de organisatie. 

Naast het respect voor het verleden, gaat de blik ook op de toekomst. 'Deze wedstrijd zal ook een nieuw begin symboliseren. Niet alleen sportief, maar ook voor het toerisme. Wielrennen en de promotie van een gebied zijn nauw met elkaar verbonden. Deze regio is trots om deze uitzonderlijke race te organiseren, zeker na de verschrikkelijke tijd van de afgelopen maanden waar ons land doorheen is gegaan. Deze sport zal helpen om deze twee steden weer met elkaar te verbinden', aldus RCS Sport. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws