Josu Larrazabal: 'Corona zorgde voor mentale uitdagingen bij Trek-Segafredo' Algemeen nieuws

Josu Larrazabal: 'Corona zorgde voor mentale uitdagingen bij Trek-Segafredo'

Door Wesley van Bavel 07 juli 2020 | 19:46


Trainen zonder doel, het is waarschijnlijk een hel voor een groot deel van de mensheid. Zo ook voor de renners van Trek-Segafredo. Tijdens de 'coronapauze' moesten de renners fit blijven. Op de website van de ploeg legt Head of Performance Josu Larrazabal uit hoe dat voor elkaar is gekregen.

'Die topatleten worden aangestuurd door motivatie om te presteren. Als dan de hele kalender wegvalt, ontstaat er een mentale uitdaging', vertelt Larrazabal. 'De renners wonen verspreid over Europa. Elk individu had weer te maken met verschillende regels van diens land. Veel Europese landen kozen voor een strenge lockdown', zegt de Spanjaard

Het gevolg van de lockdown was een opsluiting voor een groot deel van het team. 'Het betekende voor professionele wielrenners dat ze zelfs niet naar buiten mochten om te trainen. Van ons team moest zestig procent van de mannen en veertig procent van de vrouwen binnen blijven. Voor hen werd het een hele moeilijke periode. We beseften dat we moesten omgaan met een nieuwe mentale uitdaging voor de renners'.

Everest Challenge, marathonritten en Pieter Weening

Ondanks de moeilijke periode en de mentale uitdagingen, werd er toch naar een oplossing gezocht. 'We keken naar een manier om renners van een stimulans te voorzien die normaliter nooit in een trainingsprogramma zou zijn opgenomen. Het was noodzakelijk voor een mentale boost. Denk daarbij aan de Everest Challenge van Giulio Ciccone, of aan de lange rit van Ellen van Dijk samen met Pieter Weening van 312 kilometer. Normaal gesproken was dat nooit onderdeel geweest van de training', aldus Larrazabal. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws