Nibali wil drie maanden oogsten: 'Topvorm op WK en in Giro haalbaar' Algemeen nieuws

Nibali wil drie maanden oogsten: 'Topvorm op WK en in Giro haalbaar'

Door Bram van der Ploeg 08 juli 2020 | 09:19


Vincenzo Nibali is doorgaans een slow-starter. De Italiaan van Trek-Segafredo presteert zelden in de eerste weken van een nieuw seizoen, maar dat zal in 2020 anders zijn. Volgens zijn trainer Paolo Slongo moet Nibali in augustus al goed zijn om in september te kunnen schitteren.

Nibali rijdt in oktober de Giro d'Italia, maar zijn grote doel is toch vooral de wereldtitel in september. In Zwitserland ligt een klimparcours op zijn maat en dus zijn Slongo en Nibali al druk bezig om te kunnen pieken in de week na de Tour de France. 'We zullen in de races zien of het gelukt is. In een normaal seizoen hebben we voorbereidingswedstrijden waarin de renner zich kan aanpassen aan de inspanningen. Nu wordt op 1 augustus meteen de Strade Bianche verreden', aldus Slongo in gesprek met Spazio Ciclismo.

Nibali zal aan de start staan van de gravelrace in Toscane, alvorens hij zich ook richt op Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije in augustus. 'We hebben ons tot doel gesteld om meteen competitief te zijn. We willen meteen meedoen om de overwinningen. We kunnen natuurlijk niet zien hoe goed de rest is, maar aangezien het seizoen zo kort is, is het beter om met een goede conditie te beginnen. Het zou riskant zijn om alleen te focussen op de Giro in oktober en andere mooie races te laten lopen.'

Trainer: 'Hoe zwaarder de race, hoe beter voor Nibali'

Maar kan Nibali daadwerkelijk al goed zijn in augustus, top zijn voor het WK in september en vervolgens ook nog de Giro winnen in oktober? 'De locatie voor het WK is ideaal als voorbereiding voor de Giro', stelt Slongo. 'Het is haalbaar om op het WK in topvorm te zijn en die vorm vier weken vast te houden. Met de lagere temperaturen in september en oktober herstel je sneller. Het is een voordeel dat het WK zo dicht op de Giro zit. Vincenzo is enorm consistent. We maken weleens grapjes dat hij alle grote rondes zou winnen als ze nog een week langer zouden duren. Hoe zwaarder de race, hoe beter voor hem.' (foto: Trek-Segafredo)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws