NK-deelname Jumbo-Visma en Sunweb op de tocht; KNWU zoekt oplossing Algemeen nieuws

NK-deelname Jumbo-Visma en Sunweb op de tocht; KNWU zoekt oplossing

Door Bram van der Ploeg 08 juli 2020 | 10:11


Bij Team Jumbo-Visma en Team Sunweb is men er zeker niet gerust op dat het coronavirus de komende maanden onder de duim zal worden gehouden. De ploegen willen voor alle wedstrijden waarin ze starten weten of het peloton coronavrij is, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Voor de grote koersen zal dat geen probleem zijn, maar het NK wielrennen wordt wel een probleem met veel kleinere ploegen en continentale renners. Ook Fabio Jakobsen (namens Deceuninck-Quick-Step) vreest een beetje voor zijn gezondheid. Het helpt niet mee dat alle ploegen hun eigen coronabeleid hebben en dat er dus helemaal geen zekerheid is dat alle deelnemers aan het NK vooraf getest gaan en/of kunnen worden.

KNWU-directeur Thorwald Veneberg is druk bezig om te voldoen aan de eisen van de grote namen, maar het is niet uitgesloten dat Jumbo-Visma en Team Sunweb niet deelnemen aan het NK als de veiligheid voor de gezondheid niet kan worden gewaardborgd. En dat geldt niet alleen voor het NK. 'Wij willen weten of de minimaal benodigde veiligheidsmaatregelen bij de betreffende wedstrijden gegarandeerd worden om besmettingen van en verspreiding door renners en personeel te voorkomen. En of bij die races teams worden uitgenodigd (en die wij dus in het peloton treffen) waarvan verzekerd is dat ze in deze weken en maanden tijdens trainingen en wedstrijden ook vanuit een teambubbel opereren', aldus Sunweb. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws