[Update] Bouwt Nederland straks alsnog een EK-selectie rond Van der Poel? Algemeen nieuws

[Update] Bouwt Nederland straks alsnog een EK-selectie rond Van der Poel?

Door Bram van der Ploeg 10 juli 2020 | 09:00


(9 juli 2020) De KNWU denkt er serieus over na om de beoogde Nederlandse ploeg voor het EK wielrennen in Plouay thuis te laten, zo meldt Wielerflits. Het EK zit volgens de bond te krap tussen het NK en de Tour de France.

Het EK wielrennen staat gepland van 24 tot 28 augustus. Op 29 augustus begint de Tour en op 23 augustus wordt het NK verreden in Drenthe. 'Je hebt op maandag al het EK tijdrijden, dat lukt niet met het NK weg en Plouay is bovendien bijna duizend kilometer rijden. Zeker nu is het advies van onze sportarts om niet met het vliegtuig te gaan', zo vertelt KNWU-directeur Thorwald Veneberg. 

Het alternatief is mogelijk een Nederlandse ploeg, maar dan zonder renners uit de WorldTour. 'Dat schieten we nog niet direct af. Maar dan is het aan bondscoach Koos Moerenhout om te kijken wat voor kwaliteit ploeg hij dan kan samenstellen. Of misschien zelfs een beloftenploeg bij de profs.'

Update - 10 juli 2020 (09.00 uur): Moerenhout hoopt op Van der Poel

De selectie voor het EK wielrennen van Nederland staat onder druk, zo bevestigt bondscoach Koos Moerenhout in gesprek met het Algemeen Dagblad. Team Jumbo-Visma staat alvast geen renners af en dus moet Moerenhout om zich heen kijken. Zijn blik is onder meer gericht op Mathieu van der Poel, die namens Alpecin-Fenix geen Tour de France zal rijden. 'Zoals het er nu naar uitziet, lukt het een team samen te stellen met profs. Ook uit de WorldTour. Want niet iedereen rijdt de Tour, dus die renners kunnen wellicht wel. Maar het moet passen in hun programma’s en de ploegen moeten akkoord zijn.'

Met een ploeg rond Van der Poel lijkt het EK-probleem plots niet zo'n groot probleem meer. Moerenhout wacht af. 'Hij moet met zijn ploeg bekijken of past. Het parcours zou hem moeten liggen en gezien zijn programma past het wellicht.' Van der Poel werd in 2018 al eens tweede op het EK, achter Matteo Trentin en voor Wout van Aert. (foto: Sirotti, 2019)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

wardhilhorst
11 Jul 2020 om 09:08
Quote van Unpaved
MVDP werd tweede achter Trentin, maar voor Van Aert...

Klopt, wat een stomme fout! We hebben het aangepast, bedankt!

Unpaved
10 Jul 2020 om 10:32

MVDP werd tweede achter Trentin, maar voor Van Aert...

Reageer


Meer nieuws