Lefevere blijft maar toptalenten strikken: 'Langzaam Wolfpack verjongen' Algemeen nieuws

Lefevere blijft maar toptalenten strikken: 'Langzaam Wolfpack verjongen'

Door Bram van der Ploeg 09 juli 2020 | 10:47


Patrick Lefevere schiet de laatste jaren steeds vaker raak als het gaat om de jonge talenten op de transfermarkt. Met Mauri Vansevenant haalde hij vorig jaar opnieuw een groeibriljant binnen, iets wat aansluit bij zijn toekomstplannen.

Lefevere vertelt aan Sporza dat hij bezig is om de boel bij Deceuninck-Quick-Step wat te verjongen. 'Met João Almeida, Nicola Bagioli, Remco Evenepoel en nu Mauri hebben we enkele jonge renners. Ik hoop elk jaar enkele youngsters aan de ploeg toe te voegen, zodat we langzaam maar zeker de Wolfpack verjongen en klaarstomen voor de toekomst.'

Het profcontract voor de 21-jarige Vansevenant gaat op 15 juli in, nadat hij in de afgelopen maanden eerst zijn school heeft afgemaakt. Bij Deceuninck-Quick-Step verwacht men de komende periode nog weinig van hem. 'Hij is nog steeds erg jong en dus krijgt Mauri de tijd om zonder druk te groeien als prof. Hij moet zijn ogen goed de kost geven en leren van de ervaren renners. Hij kan de ploeg helpen als dat nodig is en wanneer hij de kans krijgt om zijn talent te tonen in de bergen, dan gaan we hem zeker niet tegenhouden', aldus Lefevere. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws