Froome gaat carrière afsluiten bij Israel Start-Up Nation: 'Historisch moment' Algemeen nieuws

Froome gaat carrière afsluiten bij Israel Start-Up Nation: 'Historisch moment'

Door Bram van der Ploeg 09 juli 2020 | 13:45


Chris Froome gaat zijn carrière in principe afsluiten bij Israel Start-Up Nation. Dat heeft zijn nieuwe ploeg alvast gezegd in het officiële persbericht over zijn transfer. De 35-jarige Brit reed sinds 2010 voor Team Sky, en kijkt uit naar een nieuw hoofdstuk.

Bij Israel Start-Up Nation is men uiteraard door het dolle heen. De ploeg van Sylvan Adams bouwt al jaren gestaag aan een ploeg en is dit seizoen voor het eerst in de WorldTour actief. Froome als kopman vanaf 2021 past perfect bij die ontwikkeling. 'Dit is een historisch moment voor het team, de Israëlische sport, onze fans en natuurlijk voor mij persoonlijk. Ik ben enorm trots', zo vertelt Adams.

Froome zal bij Israel Start-Up Nation het uithangbord worden. Zo krijgt hij nu alvast de garantie dat hij als kopman naar de Tour de France gaat, iets wat hij bij Team INEOS de komende jaren niet meer als garantie kreeg. 'We hopen samen historie te schrijven als Chris gaat proberen nog vaker de Tour en andere grote rondes te winnen. Dat zou Chris de beste wielrenner ooit maken', aldus Adams. 

Froome krijgt Tourwaardige ploeg in 2021

Froome zelf kijkt heel erg uit naar zijn nieuwe rol. 'Ik kijk ernaar uit om te worden uitgedaagd door nieuw talent en te blijven streven naar succes. De impact van Israel Start-Up Nation op deze sport wordt snel groter en ik ben van plan om nog lang te fietsen. We kunnen samen geweldige dingen bereiken.' In hetzelfde persbericht kondigt het team alvast aan dat er een Tourwaardige ploeg rond Froome gebouwd zal worden. Zo werden al meerdere renners gelinkt aan een overstap, zoals onder meer Richie Porte en Dylan Teuns. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws