Evenepoel over BK, EK én zijn Italiaanse programma: ‘Niet bang voor hitte’ Algemeen nieuws

Evenepoel over BK, EK én zijn Italiaanse programma: ‘Niet bang voor hitte’

Door Gerrit van Loon 10 juli 2020 | 18:00


In een interview met Sporza loopt Remco Evenepoel zijn wielerprogramma langs. Waar liggen de valkuilen en mogelijkheden voor de jonge renner van Deceuninck-Quick-Step? Vooral in het BK en EK tijdrijden én in Italië, zo blijkt.

Evenepoel hervat het wedstrijdrennen op 28 juli in de Ronde van Burgos (tot 1 augustus). Enkele dagen daarna rijdt hij de De Ronde van Polen (5-9 augustus), om vervolgens op 15 augustus zijn debuut te maken in monument De Ronde van Lombardije. ‘Ik probeer dan te pieken. Het is een mooie en prestigieuze wedstrijd. We hebben er al over gepraat met het team en pakken uit met een sterke ploeg, want het is een heel zware koers. Ik vergelijk het een beetje met de Clasica San Sebastian, die ik al reed, maar ik verwacht dat het nog zwaarder zal zijn.’

Het weer in Italië in augustus zal een cruciale rol spelen. Er worden temperaturen verwacht tot dertig graden. ‘Dat schrikt mij niet af. Ik kan omgaan met de hitte. Maar de combinatie van de hoge temperaturen, vochtverlies, technische afdalingen en een veeleisend parcours maken het hard. Daarom is het natuurlijk ook een monument', aldus Evenepoel, die ook op het BK en EK tijdrijden wil schitteren.'Dan moet mijn conditie heel goed zijn. Ik heb vertrouwen in mijzelf. Alles is mogelijk. Het is lastig om voorspellingen te doen, maar natuurlijk wil ik weer winnen.’ (Foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws