Veelzijdige Benoot heeft ambitie: 'Etappe in de Tour of een klassieker' Algemeen nieuws

Veelzijdige Benoot heeft ambitie: 'Etappe in de Tour of een klassieker'

Door Ward Hilhorst 11 juli 2020 | 12:49


Tiesj Benoot is een van de grote mannen binnen zijn ploeg Team Sunweb tegenwoordig. In Parijs-Nice liet hij zien dat dat terecht is, en aan Het Laatste Nieuws vertelt hij over zijn volgende doelen.

In Nice werd hij tweede achter Maximilian Schachmann, waarmee hij enorm tevreden was. 'Het scheelde maar achttien seconden. Ik verzwakte niet en de ploeg zat in een geweldige flow, met name Søren Kragh Andersen. Als de laatste etappe door was gegaan hadden we samen nog iets kunnen doen. Maar ik heb vrede met de vaststelling dat een eindzege in een WorldTour-rittenkoers net onder het niveau van de drie ‘Grote Ronden’ voortaan binnen mijn mogelijkheden ligt.'

Dit jaar gaat hij toch nergens meer een klassement proberen neer te zetten. Ook niet in de Tour de France, want daar is hij een van de kopstukken van een vrijbuitersploeg. 'Ik hoop dit jaar nog op een grote zege. Een Touretappe of een klassieker. Dat ben ik aan mezelf verplicht na mijn overwinning in de Strade Bianche 2018 en mijn ritzege in Parijs-Nice. Ik wil ook graag mee naar het WK in Martigny – daar had ik al een positief gesprek over met bondscoach Rik Verbrugghe.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws