Elissonde ziet minder pure klimmers en is bang voor zijwind en sprints Algemeen nieuws

Elissonde ziet minder pure klimmers en is bang voor zijwind en sprints

Door Ward Hilhorst 11 juli 2020 | 13:15


Kenny Elissonde is een opvallende verschijning in het peloton. Hij is een geweldige klimmer, maar door zijn geringe lengte heeft zijn kopman altijd nog zijn hoofd in de wind. Op zijn ploegsite beantwoorde hij vragen over zijn uitdagingen.

De Fransman stapte dit jaar over naar Trek-Segafredo, waar hij als superknecht in dienst zal rijden van Vincenzo Nibali, Bauke Mollema en Richie Porte. Die laatste is volgens Elissonde een van de laatsten die nog echt het verschil maakt in de klim. 'Hij kan in drie kilometer klimmen tijd pakken, als het niet eens zo steil is. Dat kan dus nog steeds, maar je moet er heel goed voor zijn.'

Dat dat moeilijker is geworden, komt doordat er steeds minder pure klimmers zijn. Meer sterke mannen als Tom Dumoulin maken de overstap naar de bergen en kunnen daar een moordend tempo rijden. Terwijl Elissonde daar juist in uitblonk. 'Want zijwind is natuurlijk niet echt mijn ding. Dan ben ik echt als een sprinter in de bergen. Zijwind, en sprints, zijn niet mijn favoriete dingen...' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws