Armstrong geprezen door Brajkovic: 'Enige leider die echt iets gaf' Algemeen nieuws

Armstrong geprezen door Brajkovic: 'Enige leider die echt iets gaf'

Door Jannick van der Hooft 11 juli 2020 | 17:34


Janez Brajkovic is in de bres gesprongen voor Lance Armstrong. De Sloveense wielrenner is het namelijk niet eens met het beeld dat door de media geschept wordt over zijn ex-ploeggenoot. 'Veel mensen geloven alleen dat', vertelt hij in gesprek met Ciclismo International.

Brajkovic deed de afgelopen jaren boekjes open over enkele heftige ervaringen die hij heeft meegemaakt in de wielrennerij. Zo sprak hij openlijk over pesterijen in de sport en zijn eetstoornis. 'Lance is de enige leider die echt iets om zijn renners gaf. Ik heb met veel grote renners gereden, maar niemand komt in de buurt van hoe hij om zijn team gaf. Hij was altijd eerlijk naar mij toe', verdedigt hij Armstrong.

'Er was geen hypocrisie', zo spreekt de renner van Adria Mobil uit. 'Ik ga niet zeggen dat we de beste vrienden waren, maar hij gaf gewoon iets om ons. Maar aan de andere kant: als ik iets verkloot had, maakte hij dat zeker ook duidelijk.' Brajkovic snapt dat sommige renners boos op Armstrong zijn: 'Maar mijn ervaring met hem is goed.'

Brajkovic mikt op rentree: 'Niet voor anderen bewijzen'

Brajkovic is inmiddels 36 jaar oud, maar nog niet van plan zijn fiets aan de wilgen te hangen. Sterker nog, hij mikt zelfs op een rentree in het WorldTour-peloton: 'Het klinkt misschien arrogant, maar mijn conditie was nooit het probleem. Fysiek ben ik misschien beter dan ik ooit was. Ik wil mijn leven op deze manier invullen. Ik weet wat ik kan en waarvan ik houd. Ik hoef mezelf niet voor anderen te bewijzen, maar wil dat wel voor mezelf doen. Om voor mezelf blij te zijn.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws