Ovett weet na tweede plaats nu wel te winnen in virtuele Tour de France Algemeen nieuws

Ovett weet na tweede plaats nu wel te winnen in virtuele Tour de France

Door Wilbert van der Velde 12 juli 2020 | 16:55


Freddy Ovett heeft de vierde etappe van de  virtuele Tour de France gewonnen. Op de laatste klim reed hij met zes andere renners weg, waarna hij de sprint wist te winnen. Eerder werd Ovett in de tweede etappe al tweede.

Na een vlakke derde etappe wachtte de renners zondag een lastigere etappe. Onderweg lagen namelijk vier gecategoriseerde korte klimmen. Hoewel de stijgingspercentages met rond de vijf procent wel meevielen, boden de klimmetjes wel mogelijkheden voor aanvallers om een massasprint te vermijden. De top van de laatste klim lag op een kleine drie kilometer van de finish. 

Renners koersen passief, Turek pakt bergpunten

Met Michael Valgren in de gele trui vertrok het peloton voor een virtuele rit van 45,8 kilometer. Al snel kwam het peloton in de buurt van de eerste bergsprint, die gewonnen werd door Daniel Turek (Israel Start-Up Nation). De wedstrijdsituatie van de etappe was vergelijkbaar met de voorgaande etappes. Het hoge tempo maakte het lastig voor renners om weg te rijden, waardoor het peloton passief koerste. De meeste renners zaten te wachten op de slotkilometers, waarin ze met hun power-ups mogelijk het verschil konden maken. 

Op de tweede klim van de dag was het wederom Turek die de bergpunten voor zijn rekening nam. De Tsjech hoefde er niet al te diep voor te gaan, want verder had niemand interesse in de punten. Dankzij de inspanningen van Turek breidde Israel Start-Up Nation haar voorsprong in het bergklassement flink uit. 

Gele trui Valgren kort in de kopgroep, Mullen probeert solo

Er kwam dan toch een kopgroep. Ongeveer tien renners wisten uit het peloton te ontsnappen, waaronder geletruidrager Valgren en de winnaar van de derde etappe, Matteo Dal-Chin. De samenwerking was echter verre van ideaal, waardoor Ryan Mullen van Trek-Segafredo besloot om alleen verder te gaan. De tijdrijder reed in korte tijd een verschil van twaalf seconden op de andere vluchters bijeen, die al snel weer werden ingelopen door het peloton.

Mullen leverde, ondanks zijn kwaliteiten als tijdrijder, snel tijd in op het peloton. Zijn maximale voorsprong van twaalf seconden werd door het peloton in korte tijd teruggebracht naar vijf seconden, waarna de Ier het zinloze van zijn inspanningen inzag en zich liet inlopen. Als er een prijs was geweest van meest actieve renner, dan was die gegaan naar Turek. Ook in de tussensprint meldde hij zich met een tweede plaats van voren.

De virtuele kilometers verdwenen als sneeuw voor de zon en de renners begonnen in sneltreinvaart aan de laatste tien kilometers. Na de poging van Mullen bleven verdere aanvalspogingen uit. De renners bewaarden hun energie voor de laatste klim. Door het hoge tempo van onder meer geletruidrager Valgren op de laatste klim kregen meerdere renners in het peloton het lastig. Bryan Coquard was één van die renners.

Boven op de klim wisten zeven renners, onder wie Valgren en Turek, een gat te slaan met het peloton. Ook Lawson Craddock, Nick Schultz, William Clarke, Michael Gogl, Freddy Ovett en Valentin Madouas waren vooraan present. Ze bleven vooruit. Gogl ging als eerste de laatste kilometer in. Turek probeerde het met achthonderd meter te gaan, maar kwam niet weg. Clarke leek vervolgens af te stevenen op de winst, maar het was Ovett met een perfect geplaatste sprint, waarmee hij zijn eerste virtuele Touretappe won. (Foto: Screenshot Eurosport Player)

Uitslag etappe 4 virtuele Tour de France 2020

1. Freddy Ovett
2. Nick Schultz
3. Michale Valgren
4. William Clarke
5. Michale Valgren
6. Lawson Craddock
7. Daniel Turek
8. Michael Gogl
9. Pier-André Coté
10. Ben Gastauer

Klassement na etappe 4 virtuele Tour de France 2020

1. NTT Pro Cycling Team
2. Rally Cycling
3. Trek Segafredo


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws