Van Emden: 'Coronacrisis kwam voor mij persoonlijk op het juiste moment' Algemeen nieuws

Van Emden: 'Coronacrisis kwam voor mij persoonlijk op het juiste moment'

Door Wesley van Bavel 13 juli 2020 | 17:46


Jos van Emden is één van de weinigen die de hele ontwikkeling van Rabobank tot en met Jumbo-Visma heeft meegemaakt. In gesprek met Wielerflits vertelt hij over de veranderingen over de jaren en hoe hij de laatste periode is doorgekomen.

De weg naar boven ging niet in een rechte lijn. 'Het moest groeien, de renners moesten groeien en zich aanpassen aan nieuwe dingen', begint Van Emden zijn verhaal. 'Je kan het huidige team niet vergelijken met toen ik prof werd bij Rabobank. Alles moest zich ontwikkelen en dat heeft z'n vruchten afgeworpen als je de resultaten bekijkt. We hebben nu de wapens om te vechten voor de eindzeges in grote rondes.'

De coronatijd was ook voor Van Emden lastig, maar voor hem was het een geluk bij een ongeluk. Hij werd in april voor de tweede keer vader. 'Ik ben blij dat ik thuis een gezin heb. Ik kon de baby voor tien en een halve week elke dag zien. Dat is dan de luxe van deze crisis. Maar als deze crisis moest plaatsvinden, dan was dit voor mij persoonlijk het juiste moment', aldus de Nederlander. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws