[Update] Teuns weerstaat verleidingen en verlengt bij Bahrain McLaren Algemeen nieuws

[Update] Teuns weerstaat verleidingen en verlengt bij Bahrain McLaren

Door Jannick van der Hooft 02 augustus 2020 | 14:33


(12 juli 2020) Met veel bombarie kwam McLaren vorig jaar de wielerwereld binnen, maar waarschijnlijk zullen ze de sponsoring al na een jaar op een laag pitje zetten. De ploeg van Mikel Landa en Wout Poels moet dus op zoek naar een nieuwe cosponsor.

Cyclingnews weet te melden dat de eigenaar van de ploeg, Sjeik Nasser Bin Hamad Al Khalifa, beloofd heeft dat het team in 2021 blijft bestaan. Ondertussen zoeken ze door naar een tweede sponsor. Volgens een bron van het medium hebben ze een paar lijntjes lopen, maar niks concreets. Het is mogelijk dat bedrijven niet geassocieerd willen worden met de Sjeik, die nogal wat schandalen op het gebied van marteling aan zich heeft kleven.

Tegelijkertijd is er ook een kans dat ze naar een opvolger voor Dylan Teuns op zoek moeten. De Belg kan volgens Het Nieuwsblad namelijk de overstap maken naar Team INEOS of Israel Start-Up Nation. Hij kan dus gaan knechten voor Chris Froome, óf een stukje van het vrijgekomen salaris van diezelfde Froome op gaan strijken.

Update - 16 juli 2020 (18.30 uur): RTBF: 'Ook Jumbo-Visma heeft interesse in Teuns'

Het was al bekend dat er drie WorldTour-ploegen interesse hebben in de diensten van Dylan Teuns. Naast Team INEOS en Israel Start-Up Nation was het echter nog onbekend welke ploeg de derde in de rij is. RTBF weet te melden dat ook Jumbo-Visma de Belg van Bahrain McLaren op het oog heeft. 'Jumbo-Visma is met enkele toppers al gewapend voor de etappekoersen. Teuns zou iets kunnen toevoegen aan de klassiekerkern van de Nederlandse ploeg', aldus het televisiestation.

Het blijf voorlopig echter gissen, want volgens Het Nieuwsblad wordt er pas over enkele weken uitsluitsel verwacht. Teuns was eerder al dicht bij een nieuwe tweejarige overeenkomst met zijn huidige werkgever Bahrain McLaren, maar door de weerslag van de coronacrisis bij de sponsors staat dit op een lager pitje.

Update II - 20 juli 2020 (09.10 uur): Teuns geniet van interesse ploegen

Dylan Teuns heeft de interesse van andere ploegen bevestigd bij Sporza. Toch wil hij benadrukken dat het nog geen gelopen race is tussen de mogelijke kandidaten: 'Voor mezelf wil ik de komende weken de knoop doorhakken.'

'Ik heb nog veel ambitie en de interesse van andere ploegen is leuk', zo vertelt de renner van Bahrain McLaren. Welke ploegen dat zijn, vertelde hij niet. Naar verluidt zijn Israel Start-Up Nation, Team INEOS en Jumbo-Visma in de running. Ook verlengen bij zijn huidige ploeg is volgens hem een optie: 'Ik denk wel dat Bahrain volgend jaar zeker nog een ploeg zal hebben. Er zit zeker nog toekomst in dat team.'

Update III - 2 augustus 2020 (14.35 uur): Teuns verlengt bij Bahrain McLaren

Dylan Teuns verlengt ondanks alle geruchten zijn contract bij Bahrain McLaren. Dat maakt de ploeg bekend in een persbericht. Hij tekent voor twee seizoenen bij.

'ik voel me geweldig hier', laat Teuns weten. 'De ambitie van het team en de sfeer hier zorgen ervoor dat dit de beste keuze is om mij te verbeteren. Afgelopen jaar heb ik twee grote overwinningen geboekt en ik ben dankbaar voor de kansen die ik hier krijg. Ik ben er zeker van dat we samen nog meer successen zullen boeken in de toekomst.'

Met de verlenging van Teuns komt er een einde aan een geruchtenstroom rond zijn toekomst. Israel Start-Up Nation, Team INEOS en Team Jumbo-Visma leken in de running, maar Teuns weerstond de verleidingen van andere ploegen. Ploegbaas Rod Ellingworth is erg tevreden met het nieuwe contract van zijn renner: 'Sinds ik hier begon, ben ik al onder de indruk van zijn houden. Hij is een zeer waardevol lid van ons team en ik kijk ernaaruit om hem zijn dromen te laten uitkomen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws