Alaphilippe is klaar om titels te verdedigen: 'Mijn grootste overwinning' Algemeen nieuws

Alaphilippe is klaar om titels te verdedigen: 'Mijn grootste overwinning'

Door Ward Hilhorst 14 juli 2020 | 12:39


Julian Alaphilippe won vorig jaar de Velo d'Or voor de beste wielrenner van het jaar. De redenen dat hij Egan Bernal en Primoz Roglic wist te verslaan waren zijn voorjaar en zijn Tour. Dat wil hij dit jaar dunnetjes overdoen.

De Fransman won vorig jaar de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. Van beide wedstrijden was in de originele agenda onzeker of hij ze kon gaan rijden, maar nu is er tijd, vertelt hij op zijn ploegsite. 'Beide zeges dank ik aan The Wolfpack, ze waren constant heel sterk. Sanremo beschouw ik als de grootste overwinning van mijn carrière. Ik ben dus blij dat ik daar straks nummer 1 op mag spelden.'

Na het Italiaanse werk gaat hij naar de Dauphiné om zich op de Tour de France voor te bereiden. 'Het wordt een speciale editie met veel zware etappes, maar daar ben ik niet bang voor. Ik zou heel graag weer een etappe winnen, zoals vorig jaar. Maar ik bekijk het stap voor stap. Nu gaat het goed en sta ik te popelen om het seizoen te beginnen en zo te voelen wat ik kan doen.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws