[Update] Ook Androni en Gazprom trekken deelname Sibiu Cycling Tour in Algemeen nieuws

[Update] Ook Androni en Gazprom trekken deelname Sibiu Cycling Tour in

Door Jannick van der Hooft 20 juli 2020 | 12:19


(14 juli 2020) De laatste weken lopen de cijfers van de coronagevallen in Roemenië erg hoog op, maar de Sibiu Cycling Tour wil vooralsnog doorgaan. 'De regio rond Sibiu blijft gespaard. Hier zijn de voorbije dagen amper vier of vijf nieuwe gevallen geregistreerd', zegt de organisator Cosmin Costea tegenover Wielerflits.

Volgens Costea hoeven de renners zich niet druk te maken over het coronavirus in Roemenië. 'We maken ons niet te veel zorgen over de gevallen in deze regio. Het enige gevaar is dat de Roemeense overheid de maatregelen verstrengt. Daar zijn we uiteraard machteloos tegen. Maar ik hoop dat het niet zover komt.'

Er is tijdens de Sibiu Cycling Tour aan alles gedacht en de richtlijnen worden strak aangehouden. 'We staan voortdurend in contact met de plaatselijke GGD en we houden ons zowel aan de maatregelen die de overheid ons oplegt, als aan deze die de UCI voorschrijft. Zo zullen bijvoorbeeld dagelijks de temperaturen van de renners gemeten worden. Als er gevaar dreigt, zal ik de eerste zijn om alles af te gelasten, maar dat is voorlopig zeker niet aan de orde.'

Update- 20 juli 2020 (10.15 uur): 'Ook Androni zegt af voor Sibiu Cycling Tour'

Na het afzeggen van Alpecin-Fenix heeft ook Androni Giocattoli - Sidermec zich afgemeld voor deelname aan de Sibiu Cycling Tour. De Italiaanse wielerploeg maakte in een persbericht bekend het niet verantwoord te vinden af te reizen naar Roemenië, vanwege de recente toename van het aantal corona-besmettingen in het land.

Update - 20 juli 2020 (12.20 uur): Gazprom-RusVelo gaat evenmin van start in Sibiu Cycling Tour

Het regent inmiddels afzeggingen voor de Sibiu Cycling Tour. Na Alpecin-Fenix en Androni Giocattoli-Sidermec heeft ook Gazprom-RusVelo zich afgemeld. De Russen kunnen niet deelnemen aan de wedstrijd wegens reisrestricties van Rusland naar Roemenië, zo laat men via Twitter weten.

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws