Rowe over sprinters in het peloton: 'De sport heeft deze karakters nodig' Algemeen nieuws

Rowe over sprinters in het peloton: 'De sport heeft deze karakters nodig'

Door Jorick van der Noort 14 juli 2020 | 19:31


In de podcast Watts Occurring van Luke Rowe en Geraint Thomas praten beide renners over hun favoriete sprinters van de afgelopen jaren. Vele verhalen komen boven drijven over allerlei verschillende sprinters.

Zowel Thomas als Rowe hebben beide een top-10 lijstje gemaakt van beste sprinters. Thomas kiest Mark Cavendish als beste sprinter aller tijden, terwijl Rowe kiest voor Mario Cipollini. 'Cavendish gaat mij waarschijnlijk opbellen en vragen waarom hij niet op nummer één staat', zegt Rowe. Volgens Rowe kunnen sprinters slecht tegen hun verlies. 'Ik deed laatst met Cavendish de Everest Challenge via Zwift. Hij ging als een gek van start, maar later brak hij en was ik sneller dan hem. Na de challenge belde hij mij en vertelde hij mij dat ik had vals gespeeld. Ik zei daarop dat hij te snel van start was gegaan, direct daarna hing hij op. Later belde hij me weer en bood hij zijn excuses aan.'

Ook over Cipollini weten beide renners nog veel te vertellen. 'Ik zag hem een keer rijden tijdens een trainingsrit in Italië. Ik passeerde hem op een klim en dat vond hij niet zo leuk. Tot onderaan de afdaling heeft hij bij mij in het wiel gezeten en eenmaal onderaan vloog hij ervandoor', weet Thomas zich te herinneren. Volgens Rowe hebben Cavendish en Cipollini opmerkelijke karakters, maar wel goed voor de wielerwereld. 'De sport heeft dit soort karakters die opvallen juist nodig.' (Foto: Sirotti)

Top 10 sprinters van Luke Rowe

1. Mario Cipollini
2. Mark Cavendish
3. Erik Zabel
4. Alessandro Petacchi
5. André Greipel
6. Marcel Kittel
7. Peter Sagan
8. Robbie McEwen
9. Oscar Freire
10. Tom Boonen

Top 10 sprinters van Geraint Thomas

1. Mark Cavendish
2. Mario Cipollini
3. Alessandro Petacchi
4. Peter Sagan
5. Erik Zabel
6. Robbie McEwen
7. Oscar Freire
8. Marcel Kittel
9. André Greipel
10. Caleb Ewan


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws