De Vlaeminck heeft advies voor Evenepoel: 'Hij moet gaan veldrijden' Algemeen nieuws

De Vlaeminck heeft advies voor Evenepoel: 'Hij moet gaan veldrijden'

Door Wilbert van der Velde 15 juli 2020 | 18:49


Volgens Roger De Vlaeminck moet Remco Evenepoel gaan veldrijden om een nog betere wegwielrenner te worden. ‘De kampioenen van vroeger wisten dat allemaal’, vertelt de ex-renner in een interview met het Belgische Knack.

‘Elke wegrenner zou minstens een veldrit of vijf, zes moeten rijden, het liefst de zware crossen, zoals Zonhoven of Overijse. Perfect om de longen open te zetten. Verder zijn crossers veel meer stuurvaardig. Ik ben in mijn hele carrière zo goed als nooit gevallen. Dat heb ik aan het veldrijden te danken. Evenepoel is een goeie, dat zie je zo. Als hij vooruit wil, dan wordt hij het best veldrijder’, aldus De Vlaeminck.

Hoewel De Vlaeminck denkt dat Evenepoel door het rijden van veldritten nóg beter kan worden, ziet hij al grote kansen voor de Deceuninck-Quick-Step-renner in de komende Giro d'Italia. ‘Of Evenepoel de Giro wint? In het tijdrijden klopt hij de besten, maar verteert hij de bergen?’ De jonge leeftijd van Evenepoel speelt volgens De Vlaeminck alvast geen rol. ‘Hij is zeker niet te jong om te winnen. Je moet goed zijn, zo simpel is het. Je moet Messi zijn, maar dan op een fiets.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws