Klimmers opgelet: Lombardije, Plouay en BinckBank Tour presenteren parcours Algemeen nieuws

Klimmers opgelet: Lombardije, Plouay en BinckBank Tour presenteren parcours

Door Bram van der Ploeg 16 juli 2020 | 14:26


16 juli 2020 was voor drie wedstrijdorganisaties het moment om het parcours bekend te maken van hun wedstrijden, later dit jaar. De Ronde van Lombardije, het EK in Plouay en de BinckBank Tour beloven uitdagende koersen te worden.

Ronde van Lombardije over bekende beklimmingen

De Ronde van Lombardije op 15 augustus levert een Italiaanse klimkoers op maat. In totaal staan er zes gecategoriseerde klimmen op de rol, met in de finale de bekende puisten Madonna del Ghisallo en de combinatie de Muro di Sormano-Colma di Sormano, gevolgd door de Civiglio en San Fermo della Battaglia. De finish ligt zoals altijd beneden na een snelle afdaling. In totaal moeten de renners 243 kilometer verteren. 

EK wielrennen in Plouay voer voor klassiekerspecialisten

Ook bij het EK wielrennen kunnen de renners maar beter hun klimmersbenen onderschroeven, al lijkt het parcours ook zeer geschikt voor de klassiekerspecialisten. Op 26 augustus rijdt het peloton in totaal dertien rondes over een lokaal parcours rond Plouay. In dit lokale rondje wordt telkens de Cote du Lezot en de Restergal beklommen. Beide klimmetjes zijn zo'n kilometer lang en rond de vijf procent stijging gemiddeld. De finish ligt na een korte afdaling.

BinckBank Tour trekt over Muur van Geraardsbergen

Van 29 september tot en met 3 oktober wordt in België en Nederland de BinckBank Tour verreden. De koers biedt voor ieder wat wils met vlakke ritten, een korte tijdrit en een mooie klimuitdaging. Op de slotdag passeert het peloton vier keer de Muur van Geraardsbergen. Dit zijn de vijf etappes:


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws