Sunweb rekent op 'veel wereldtoppers': 'Dan weet je niet wat je ziet' Algemeen nieuws

Sunweb rekent op 'veel wereldtoppers': 'Dan weet je niet wat je ziet'

Door Bram van der Ploeg 22 juli 2020 | 09:02


Iwan Spekenbrink trekt zich zo min mogelijk aan van alle meningen over 'zijn' Team Sunweb. Na het vertrek van Tom Dumoulin is de ploeg bezig met een volgend leven en daar heeft ploegbaas Spekenbrink alle vertrouwen in.

Sunweb zet vol in op de jeugd, met de ambitie om over enkele jaren de Tour de France te winnen. 'Van deze groep, aangevuld met wat er nog uit de opleidingsploeg voor volgend seizoen zit aan te komen, moet je over vijftien jaar de teamfoto eens bekijken. Dan weet je niet wat je ziet. Echt heel veel wereldtoppers. Tegen die tijd geloof je niet dat dit állemaal in een team heeft gereden. Ben ik van overtuigd', zo spreekt hij in De Telegraaf.

Het vertrouwen is groot en daarom kan Spekenbrink weinig met de kritiek op Team Sunweb. Er waren meningen over het aanstaande vertrek van Wilco Kelderman en Sam Oomen, er waren meningen over dat Sunweb met een vrijbuitersploeg naar de Tour de France gaat en over dat Michael Matthews de Giro d'Italia moet rijden. En er is al enkele jaren kritiek op het protocol bij Sunweb. Renners moeten zich houden aan veel regels, klinkt het vaak. 'We hebben slechts één protocol en dat is respect. Dat heb je nodig wanneer je met meer dan 120 mensen samen wilt presteren.' (foto: Sirotti, 2019)

Spekenbrink: 'Tour de France winnen mag ook sneller hoor'

Als iemand uit de maat loopt, mag hij vertrekken, dat wel. 'Alles is bespreekbaar bij ons. Wij willen alles doen: uren investeren, miljoenen betalen, kennis beschikbaar maken, de hele ploeg op kop zetten. Tegelijkertijd vertellen we ook: we gaan niet de grens van respect over. Zodra het een vechtrelatie wordt, kost het te veel energie en moet je er een punt achter zetten', aldus Spekenbrink, die bevestigt dat de Tour winnen de grote droom is van de nieuwe, piepjonge formatie. 'Binnen zes jaar? Dat mag ook sneller hoor.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws