Betancur mist chartervlucht en ziet seizoen mogelijk in gevaar komen Algemeen nieuws

Betancur mist chartervlucht en ziet seizoen mogelijk in gevaar komen

Door Bram van der Ploeg 23 juli 2020 | 08:25


Carlos Betancur is deze week niet afgereisd van Colombia naar Europa, meldt Zikoland. De 30-jarige renner van Movistar zou door privé-omstandigheden thuis zijn gebleven, maar riskeert zo wel zijn wielerseizoen.

Betancur was volgens de berichten de enige renner die niet kwam opdagen toen de chartervlucht vanuit Colombia richting Europa klaarstond. Naar verluidt zou hij de vlucht van Medellín naar Bogota met een kleiner vliegtuig al gemist hebben, waardoor de rit van Bogota naar Madrid uiteraard ook in het water viel. 

Volgens Betancur is hij door privé-omstandigheden achtergebleven. Het zou gaan om ernstige gezondheidsproblemen binnen zijn familie. De keuze om niet te vliegen kan weleens grote gevolgen hebben. De chartervlucht vanuit Colombia werd speciaal voor de sporters uit Zuid-Amerika georganiseerd en had heel wat voeten in aarde. In principe staat een groot deel van Zuid-Amerika op de oranje lijst met risicogebieden in coronatijd.

Betancur zou Italiaans programma rijden

Of Betancur in de komende weken nog kan overkomen naar Europa is de vraag. Op 1 augustus zou hij de Strade Bianche rijden, maar dat lijkt sowieso een utopie. In augustus stonden ook Milaan-Turijn, Milaan-Sanremo, de Giro Emillia en de Gran Piemonte op het programma. Via de Tirreno-Adriatico en de Waalse Pijl zou hij naar de Giro d'Italia gaan. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws