Mühlberger wint zware etappe in de Sibiu Cycling Tour, Konrad tweede Algemeen nieuws

Mühlberger wint zware etappe in de Sibiu Cycling Tour, Konrad tweede

Door Jorick van der Noort 24 juli 2020 | 14:15


Gregor Mühlberger is de winnaar van de eerste etappe in de Roemeense Sibiu Cycling Tour. Samen met zijn teamgenoot Patrick Konrad fietste hij naar de finish op de Bâlea Lac. Konrad is de leider van het klassement na deze etappe.

Onder een lekker warm zonnetje waren het zes renners die al vroeg in de koers besloten aan te vallen. Ivar Slik, Valère Thiébaud, Filippo Ferronato, Andrea Meucci, Pawel Bernas en Wojciech Sykala gingen er vandoor en kregen al snel de ruimte van het peloton. Na vijftien kilometer was de voorsprong van de zes vooraan al een kleine twee minuten. Na veertig kilometer was dit gat gestegen naar vijf minuten.

In de eerste tussensprint was Bernas het snelst, de Nederlandse Slik van À Bloc CT kwam als tweede over het tussenpunt. Even later was Slik wel de snelste in de eerste klim van de etappe. De kopgroep van zes man kreeg van het peloton maximaal zes en een halve minuut. Vooral BORA-hansgrohe en Bike Aid, de ploeg van de leider in het algemeen klassement, waren de koers aan het controleren. In de tweede klim van de dag kwam Slik weer als eerste over de meet en liet Meucci en Bernas achter zich.

Met nog zestig kilometer te gaan was het verschil tussen het peloton en de kopgroep nog maar drie minuten. Met die voorsprong reden de zes renners richting de slotklim. Zo'n achttien kilometer voor de streep werd de kopgroep ingerekend door het peloton en reed de hele groep samen naar de slotklim.

Mühlberger en Konrad op slotklim naar Bâlea Lac

Aan de voet van de klim brak het peloton direct. Mühlberger en Konrad plaatsten een aanval. Alleen Piotr Brozyna, Remy Rochas, Matteo Badilatti en Francesco Manuel Bongiorno konden de twee Oostenrijkers volgen. Bongiorno en Brozyna konden het tempo al snel niet meer bijhouden en dus bleven er vier renners over voor de slotkilometers. Drie renners konden nog de achtervolging inzetten. In die groep zaten Brozyna, Lucas de Rossi en de 48-jarige Davide Rebellin.

Met nog zeven kilometer te gaan plaatste Rochas een aanval in de kopgroep en reed heel even weg uit het wiel van zijn concurrenten, maar hij kon al snel weer bijgehaald worden. Niet lang daarna plaatste Konrad een aanval en reed solo de berg op. Rochas kon Mühlberger en Badilatti niet meer volgen en zakte weg. Mühlberger plaatste in de laatste kilometers een aanval en reed weg bij Badilatti richting zijn ploeggenoot. Samen reden de twee renners van BORA-hansgrohe naar de streep, waar Mühlberger de overwinning kreeg van Konrad. De beste Nederlander van de dag was Adne van Engelen, hij werd vijftiende.

Uitslag etappe 1 Sibiu Cycling Tour

1. Gregor Mühlberger
2. Patrick Konrad ''
3. Matteo Badilatti +0.16
4. Rémy Rochas +1.04
5. Luca Wackermann +1.41
6. Piotr Brozyna +3.20
7. Davide Rebellin +4.18
8. Erik Bergstrom Frisk +4.22
9. Raul Colombo +4.26
10. Karel Hnik +4.30

Klassement na etappe 1 Sibiu Cycling Tour

1. Patrick Konrad
2. Gregor Mühlberger +0.03
3. Matteo Badilatti +0.53
4. Rémy Rochas +1.20
5. Luca Wackermann +2.40
6. Piotr Brozyna +3.38
7. Erik Bergstrom Frisk +4.40
8. Davide Rebellin ''
9. Karel Hnik +4.45
10. Raul Colombo +5.10

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws