Ciccone gaat niets uit de weg: 'Ben de eerste die zulke eisen stelt' Algemeen nieuws

Ciccone gaat niets uit de weg: 'Ben de eerste die zulke eisen stelt'

Door Jannick van der Hooft 27 juli 2020 | 11:11


Giulio Ciccone legt de lat hoog voor het vervolg van zijn wielercarrière. Dat vertelt hij in een uitgebreid interview met TuttoBiciWeb. Veel mensen zien in hem de opvolger van Vincenzo Nibali.

Sommige renners zouden zenuwachtig worden van zulke hoge verwachtingen, maar Ciccone staat ondanks de druk van buiten stevig in zijn schoenen. 'Ik ben de eerste persoon die zulke hoge eisen stelt', legt hij uit. Ondanks zijn 'drukke' karakter, gaat hij naar eigen zeggen rustig om met zijn groeiende populariteit: 'Als ik alles op mijn manier kan doen, ben ik niet bang om mijn verantwoordelijkheden te nemen.'

Ciccone: 'Werken voor Nibali prioriteit'

'Over het algemeen ervaar ik de verwachtingen niet als zwaar: ze stimuleren me eerder', vertelt de Italiaan. Dat is anders op het moment dat er onvoorziene omstandigheden optreden: 'Dan verlies ik mijn hoofd wel eens.' Om die reden staat zijn najaar al zorgvuldig gepland, met werken voor kopman Nibali in de Giro d'Italia. Op welke manier dat is, laat hij in het midden: 'Aanvallen, op kop rijden of gewoon doen wat goed voor het team is. Dat hangt van de race zelf af.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws