Tankink 'ruziede' met Gesink: 'Pas op, je bent geen Thomas Dekker' Algemeen nieuws

Tankink 'ruziede' met Gesink: 'Pas op, je bent geen Thomas Dekker'

Door Jannick van der Hooft 28 juli 2020 | 10:52


Bram Tankink had het in zijn tijd bij Rabobank wel eens aan de stok met Robert Gesink. Dat vertelt de ex-wielrenner in de podcast De Grote Plaat. Ook spreekt hij over de teleurstelling binnen de ploeg na het mislopen van de eindzege in de Giro d'Italia met Steven Kruijswijk in 2016.

Tankink had het idee dat het wielrennen na 2008 in een soort 'transitie' terecht was gekomen. Veel renners waren in die tijd tegen de dopinglamp aangelopen. 'Ik had het idee dat we het nu wel hadden gehad. Dat er een andere tijd kwam, maar achteraf weet ik beter', vertelt Tankink. Volgens hem was Gesink één van de boegbeelden van een nieuwe, schone generatie: 'Achteraf had hij die Tour de France van 2010 wel kunnen winnen. Hij wilde heel graag, op een dopingvrije manier.' Gesink legde zichzelf daardoor veel druk op, naar de mening van Tankink.

'We hebben daar wel eens ruzie over gehad', openbaart de man uit Haaksbergen. 'Pas op, je bent geen Thomas Dekker. Ga je daar niet naar gedragen.' Volgens de ex-coureur is Gesink een heel ander type dan de 'flamboyante' Dekker: 'Dat hoorde bij zijn rolletje. Maar als iemand hetzelfde doet, word je neergezet als zeurpiet of dikke nek. Robert is een andere jongen, die het van hard werken moest hebben.'

Tankink: 'Moest aan dokter vragen hoe het met Menchov was'

Een kopman waarmee Tankink in zijn carrière goed klikte, was Kruijswijk. Dat de ploeg de eindzege in de Giro miste, deed de 'wegkapitein' van dienst veel: 'Ik vormde die hele ploeg, trok iedereen samen om voor Steven te rijden. We waren samen verantwoordelijk.' Het liep mis, maar toch bedankte Kruijswijk zijn ploeggenoot: 'Dat was ik niet gewend, dat was heel bijzonder. Steven wist me te triggeren.'

Zo goed als die samenwerking verliep, zo verliep dat niet altijd met de andere kopmannen. 'Met Menchov had ik niets', zo blikt Tankink terug. 'Ik moest dan aan de dokter vragen hoe het met hem was. Die zei dat het wel goed kwam.' (Foto: Sirotti, 2018)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws