Evenepoel klaar voor nieuwe seizoen: 'Ik ben op veel vlakken beter geworden' Algemeen nieuws

Evenepoel klaar voor nieuwe seizoen: 'Ik ben op veel vlakken beter geworden'

Door Jorick van der Noort 27 juli 2020 | 19:24


Remco Evenepoel is helemaal klaar voor de herstart van zijn seizoen. Dinsdag start de jonge Belg in de Ronde van Burgos. 'Ik ben gedurende de lockdown op veel vlakken beter geworden. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal', zegt hij tegen HLN.

De Ronde van Burgos start dit jaar met een sterk deelnemersveld, maar Evenepoel is daar niet bang voor. 'Dat het deelnemersveld hier al sterker is dan in de Algarve? Alleen maar in mijn voordeel.' De Belg voelt zich goed en is zich goed bewust van zijn vorm. 'Ik heb nog een jong lichaam en dat kan vaak wat wisselvalliger zijn als het op gewicht aankomt. Ik ben lichter dan ooit nu, dus dat is al een goed teken.' Evenepoel ziet kansen liggen op succes in Burgos. 'Er is een aankomst bergop, dus daar zal ik misschien wel iets proberen. We zullen wel zien.'

De pijlen van de Belg zijn dit seizoen gericht op de Giro d'Italia. 'Ik ben geen favoriet, misschien een outsider. Ik klim goed en heb een goeie tijdrit. Ik kan nu niet zeggen hoe ik zal zijn na twee weken Giro.' Evenepoel houdt de verwachtingen laag, omdat hij voor de eerste keer een grote ronde gaat rijden. 'Ik weet niet of ik Carapaz bijvoorbeeld bergop zal kunnen volgen, maar dan focus ik me op de tijdritten en dan zien we wel waar ik uitkom. Ik heb nog nooit een grote ronde gereden, dus dat is moeilijk om in te schatten.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws