[Update] Teunissen maakt eindelijk rentree: 'Heb hier hard voor gewerkt' Algemeen nieuws

[Update] Teunissen maakt eindelijk rentree: 'Heb hier hard voor gewerkt'

Door Ward Hilhorst 07 september 2020 | 11:17


(28 juli 2020) Flink balen voor Mike Teunissen. De Nederlander van Team Jumbo-Visma is volgens de NOS op het trainingskamp in Tignes onderuit gegaan, waarmee hij een knieblessure heeft opgelopen.

De valpartij was naar verluidt licht, maar hij moet rust houden, waardoor hij de Strade Bianche en Milaan-Sanremo van respectievelijk 1 en 8 augustus moet overslaan. In de Strade Bianche is het Koen Bouwman die zijn plekje inneemt. 'Het is erg frusterend. Ik heb de laatste maanden hard gewerkt om weer wedstrijden te kunnen rijden. Op het eerste gezicht leek het een onschuldig ongeluk, maar ik heb een pijnlijke linkerknie', zo vertelt hij.

Het is extra vervelend voor Teunissen omdat hij dit jaar echt als outsider voor de zege aan de start zou komen te staan. Hij was schaduwkopman, deels in dienst van Wout van Aert en deels voor eigen succes. Teunissen zal zijn focus dus moeten verleggen.

Update - 7 september 2020 (11.15 uur): Teunissen maakt rentree in Tirreno-Adriatico

Mike Teunissen maakt in de Tirreno-Adriatico zijn rentree in het peloton, nadat hij door een val op trainingskamp in Tignes af moest zeggen voor de Italiaanse openers van het hervatte wielerseizoen. Teunissen maakt bekend dat hij fit genoeg is om weer te starten en daar is hij vanzelfsprekend erg blij mee. 'Ik heb lang uitgekeken naar dit moment. Ik heb hard gewerkt om terug in vorm te komen. Het is erg belangrijk voor mij om weer te kunnen racen en ik hoop dat ik goed deze week door kom. Het zal een voorbode zijn voor het restant van mijn programma.'

De ploeg maakte in het persbericht kenbaar de race 'van dag tot dag' te bekijken. Daardoor is het nog niet bekend wat de exacte ambities van Teunissen en zijn ploeggenoten zijn. Volgens Addy Engels, ploegleider van dienst in de Italiaanse wedstrijd, geldt de wedstrijd ook grotendeels als voorbereiding op de Giro d'Italia en klassiekers. (Foto: Wesley van Bavel/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws