Benoot echte kopman bij Sunweb: 'Vond het prima dat Schachmann panikeerde' Algemeen nieuws

Benoot echte kopman bij Sunweb: 'Vond het prima dat Schachmann panikeerde'

Door Bram van der Ploeg 29 juli 2020 | 11:12


Tiesj Benoot voelt zich als een vis in het water bij Team Sunweb, zo vertelt hij in een interview met Het Nieuwsblad. De Belg werd als kopman gehaald en die rol neemt hij serieus.

Benoot presteerde in de eerste maanden van dit jaar meteen goed, met een tweede plaats in Parijs-Nice als grootste prestatie. In die ronde kwam zijn rol als leider al goed naar voren. Hij ging op zijn strepen staan toen klassementsleider Maximilian Schachmann in de slotrit in paniek bij Sunweb aanklopte of ze wilden helpen achtervolgen. 'Cees Bol meldde dat aan onze ploegleider Marc Reef, die toestemming gaf. Ik vond dat onnodig. Ik vond het prima dat Schachmann panikeerde en zei via de oortjes: Neen, dat gaan we niet doen.'

Het was een gewaagde zet, maar Benoot is blij dat hij daar deed wat hij deed. 'Marc draaide bij en gaf aan dat we mijn idee zouden volgen. Na de rit vroeg ik hem of hij het niet erg vond dat ik zijn gezag als ploegleider op dat moment ondermijnd had. Hij antwoordde: "Neen. Jij zit op dat moment in koers en als leider mag je die input geven." Zaak gesloten, maar dat moet je niet in elke ploeg proberen.' (Foto: Shootmetoo.nl / @Remogino1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws