[Update] Movistar baalt van negatief nieuws: 'Het is een vals gerucht' Algemeen nieuws

[Update] Movistar baalt van negatief nieuws: 'Het is een vals gerucht'

Door Bram van der Ploeg 30 juli 2020 | 13:42


(29 juli 2020) De Ronde van Burgos kende woensdag een prima start. De koers was hard en aanvallend en naar verluidt hebben alle renners negatief getest op corona. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, blijkt nu.

Israel Start-Up Nation startte woensdag namelijk met vijf in plaats van zeven renners. Omer Goldstein testte maandag positief en was in aanraking geweest met Itamar Einhorn en Alex Dowsett, met wie hij samen naar Spanje was gereisd. Om die reden gingen de laatste twee niet van start op woensdag, schrijft Het Laatste Nieuws. Ook de chauffeur van de drie renners moest naar huis. Later op de woensdag bleek dat Einhorn en Dowsett negatief hadden getest. 

De actie van Israel Start-Up Nation kan op veel complimenten rekenen, maar bij Movistar snapt men niet dat de ploeg überhaupt nog aan de start stond in Burgos. 'De Spaanse ploeg zette gisteren (woensdag, red.) druk op de Israëlische collega's om collectief uit de race te stappen. Ze gingen daarbij niet eens subtiel te werk. Ploegleider Oscar Guerrero, een Spanjaard, kreeg nadrukkelijk de vraag om zijn collega's en renners te overtuigen om niet meer te starten. Wat de ploeg weigerde', zo valt te lezen. Israel Start-Up Nation startte ondanks de druk toch. 

UAE Team Emirates laat drie renners niet starten

Ook bij UAE Team Emirates zorgde het coronavirus voor maatregelen. De ploeg liet op woensdag via een persbericht weten dat Sebastian Molano, Cristian Munoz en Camilo Ardila niet van start zullen gaan in de tweede etappe in Burgos. Alle drie zijn ze in contact geweest met iemand die recent positief is getest op corona. Ze zijn naar huis gestuurd, waar ze opnieuw zullen worden getest. Vooralsnog waren hun testen negatief. Molano, Munoz en Ardila hebben alle drie wel gewoon negatief getest op het coronavirus. Dat meldt Sporza.

Update - 30 juli 2020 (13.38 uur): Movistar ontkent druk op Israel Start-Up Nation

Movistar ontkent dat het voor de start van de Ronde van Burgos de ploeg van Israel Start-Up Nation onder druk heeft gezet om niet te starten. Sportief directeur Pablo Lastras ontkent die aantijgingen bij Cyclingnews met klem. 'Geen enkele ploeg, dus ook Movistar niet, heeft zich daarover uitgesproken. Het is een vals gerucht', zo zegt Lastras, die baalt dat Movistar negatief in het nieuws komt. Hij benadrukt dat de formatie juist heel erg positief bezig is met alle coronamaatregelen. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws