Ondertussen in het peloton | Fietsen Strade Trek-vrouwen gestolen Algemeen nieuws

Ondertussen in het peloton | Fietsen Strade Trek-vrouwen gestolen

Door Ward Hilhorst 01 augustus 2020 | 13:47


Dagelijks gebeurt er enorm veel in de wielerwereld en de informatiemachine stopt vrijwel nooit. Maar naast het grote en belangrijkste nieuws, komen er ook veel kleine nieuwtjes, geruchten of feitjes voorbij. Daarvoor heeft In de Leiderstrui 'Ondertussen in het peloton' gemaakt, zodat u ook de kleine nieuwtjes niet mist. Dit vullen we aan met leuke posts van social media. Sommige berichten komen met een flinke korrel zout.

Lees meer Ondertussen in het peloton!

Fietsen Brand, Van Dijk en collega's gestolen

Aan de vooravond van de Strade Bianche hebben de dames van Trek-Segafredo een klap te verwerken gekregen. Zij moeten starten op reservefietsen, omdat zes van hun fietsen zijn gestolen uit de ploegbus. Een aderlating dus voor Lucinda Brand en Ellen van Dijk. Ruim een jaar geleden werd er ook al een fiets van Van Dijk gestolen...

Van der Poel en Van Aert verkennen Strade

De Strade Bianche is in aantocht en Mathieu van der Poel en Wout van Aert toppen vele favorietenlijstjes. De twee veldrittoppers kunnen wel wat met bochten en een onverharde ondergrond, dus het zou op hun lijf geschreven moeten zijn. Beiden zijn in verkenning geweest in de moordende hitte, waarvan beelden op Twitter zijn verschenen.

Burgemeester redt Boels-Dolmans

Dat scheelde weinig, moeten ze bij Boels-Dolmans gedacht hebben. De Nederlandse vrouwenploeg maakt zich op voor de Strade Bianche op zaterdag, maar dan moeten ze voor de start wel kunnen aantonen dat ze geen rensters met corona aan boord hebben. Boels-Dolmans had uiteindelijk de plaatselijke burgemeester nodig om aan coronatests te komen.

Fout van de ploeg of niet? Ploegleider Danny Stam stelt bij de NOS dat hij het raar vindt dat de ploegen moeten zorgen voor tests. 'Ik vind dat de UCI hier de verantwoordelijkheid in moet nemen. Zij maken het protocol. Het is nu zo: je moet getest worden, zoek het lekker uit. Ik had van tevoren de testen in Italië geregeld, maar toen we aankwamen zeiden ze: dit gaat niet gebeuren. Ik denk dat heel veel ploegen hiermee te maken hebben. Ik vind gewoon dat de UCI en organisatie zoiets moeten faciliteren.'

Dennis krijgt geen geld van Bahrain McLaren

Weet u het nog: Rohan Dennis die in de Tour de France van 2019 zijn fiets langs de kant van de weg zette en verdween? De Australiër maakte zich onmogelijk bij Bahrain McLaren door die beslissing en zijn ploeg ontsloeg hem op staande voet. Case closed, zou je denken, maar Dennis vond dat hij nog aanspraak maakte op salaris en hij wilde zijn juridische kosten gecompenseerd hebben. 

De arbitragecommissie van de UCI heeft de zaak in de afgelopen weken bekeken en besloot deze week om de zaak te sluiten. Dennis kan zodoende fluiten naar zijn centen, al kan hij nog wel in beroep gaan. Inmiddels ligt de tijdrijder onder contract bij Team INEOS. (Foto: Twitter Ellen van Dijk)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws