Kwiatkowski tipt Van der Poel, zijn ploeg reageert: 'Crossers in het voordeel' Algemeen nieuws

Kwiatkowski tipt Van der Poel, zijn ploeg reageert: 'Crossers in het voordeel'

Door Bram van der Ploeg 31 juli 2020 | 09:27


Michal Kwiatkowski weet wat het is om te winnen in Strade Bianche en dus kunnen we zijn voorspelling voor de wedstrijd van zaterdag maar beter serieus nemen. De Pool van Team INEOS gaat zelf als favoriet van start, maar hij denkt zelf dat Mathieu van der Poel gaat zegevieren.

Van der Poel maakt zijn debuut op de witte wegen in Toscane, maar dat hoeft volgens Kwiatkowski niets uit te maken. 'Ik won Strade Bianche bij mijn eerste deelname. Als je de skills hebt, je bent er klaar voor en je hebt onderweg wat geluk, dan wint gewoon de sterkste man. Van der Poel heeft al bewezen dat hij in staat is om dat te doen, dus ik denk dat hij de favoriet is', vertelt Kwiato aan Velonews.

Hoewel Van der Poel misschien liever een modderbad had gezien zoals in 2018, voorspelt Kwiatkowski nu juist een grote stofwolk in de bloedhitte in Italië. 'Het gravel is losser, dus iedereen zal minder grip hebben. Het is niet dat je op ijs fietst, maar meer op sneeuw. De dynamiek van het peloton zal anders zijn, net als de kracht van het remmen. Het is niet zoals we dat gewend zijn, dus ik denk dat het super gevaarlijk en riskant gaat worden.'

Alpecin-Fenix: 'Wordt lastig om heelhuids Siena te bereiken'

Bij Alpecin-Fenix lopen ze niet weg voor de favorietenrol en onderschrijven ze in Het Nieuwsblad de woorden van Kwiatkowski over het parcours. 'Een lastige koers, die warmte en dat stof. In een paar bochten liggen de stenen echt los en moet je echt door het zand. Het wordt geen sinecure om heelhuids Siena te bereiken. Als je naar de voorbije edities kijkt, weet je dat de crossers met Alaphilippe, Van Aert en Stybar hier een streepje voor hebben. Die feeling in de bochten, dat trainen ze in de winter elke week', aldus ploegleider Christoph Roodhooft. 

De Belg is niet bang voor de hitte in Toscane. 'Tijdens de wereldbeker mountainbike in Australië was het ook heet. Toen hij vorig jaar de Amstel won, was het ook warm. Op het NK in 2018 steeg het kwik boven de dertig graden. Mathieu heeft dus al gewonnen in de warmte.' (Foto: Shootmetoo.nl / @Remogino1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws