Gilbert hekelt kleinere ploegen: 'Kunnen we net zo goed individueel rijden' Algemeen nieuws

Gilbert hekelt kleinere ploegen: 'Kunnen we net zo goed individueel rijden'

Door Ward Hilhorst 31 juli 2020 | 15:23


Philippe Gilbert is vastberaden om zijn Grand Slam aan monumenten te voltooien. Milaan-Sanremo is het laatste puntje op de checklist, dus hij houdt het nieuws nauwlettend in de gaten, tekent Cyclingweekly op.

De Belg kreeg nu te horen dat naast de parcourswijziging ook de beslissing is genomen om een mannetje minder per ploeg toe te laten. Daarover is hij niet te spreken. 'De keuze is heel erg raar en het gaat heel moeilijk worden, want één renner minder maakt een enorm verschil. We zijn al van acht naar zeven gegaan, dat was al een flinke verandering. Nu van zeven naar zes...'

Hij is vooral erg bang voor de glijdende schaal. 'Zes is echt het minimum. De volgende stap is om te zeggen: 'Oké, laten we een individuele sport worden en de teams opheffen.' Met minder dan zes is er geen enkele reden om een team te hebben. De volgende stap is gewoon het hele huidige systeem weghalen.' (Foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
31 Jul 2020 om 16:01

Interessant wat Gilbert zegt want het hele wielrennen gaat in de toekomst veel meer op Formule 1 lijken. Sponsoring gericht op hele kleine teams en/of individuen, kortere wedstrijden, veel inzicht in wattages, snelheden, hartslagen enz. en veel achtergrondinformatie over coureurs en sponsors. Sponsors willen in de toekomst het liefst individuele renners steunen die het hele jaar door in beeld zijn. Renners als Wout van Aert en Mathieu v.d. Poel passen daarom perfect bij deze sponsorbelangen van de toekomst.

Reageer


Meer nieuws