Van der Poel schrok van gravelstroken: 'Liggen er een paar erg slecht bij' Algemeen nieuws

Van der Poel schrok van gravelstroken: 'Liggen er een paar erg slecht bij'

Door Jorick van der Noort 01 augustus 2020 | 12:10


Mathieu van der Poel staat te trappelen om te beginnen aan Strade Bianche. 'Het is alsof we weer onze eerste wedstrijd rijden. Het is echt lang geleden dat ik gekoerst heb', zegt de Nederlander in een interview met zijn eigen ploeg.

'De wegen zijn hier toch wel lastiger dan het op tv lijkt. Het is vooral heel veel op en af, ik ben een beetje geschrokken van de hoogtemeters. En toch ook wel van de gravelstroken, een paar liggen er redelijk slecht bij.' De renners gaan te maken krijgen met een enorme hitte van temperaturen boven de 37 graden. 'Het is een beetje alsof je in een sauna aan het rondrijden bent. Normaal kan ik daar wel tegen, maar dan heb ik wel een iets langere periode van aanpassing nodig.'

Van der Poel kijkt er naar uit om te koersen, maar realiseert ook dat Strade Bianche niet zomaar een wedstrijd is. 'Het is enorm steil in het centrum en daarvoor loopt het ook al omhoog. Als ik daar met de lichtgewichten moet beginnen, dan wordt het heel lastig om het nog af te maken. En om er daarvoor vanaf te raken, wordt ook moeilijk.' Het is een enorm lastige wedstrijd. Of hij gaat winnen weet hij zelf nog niet. 'We zullen het zien.' (Foto: Shootmetoo.nl / @Remogino1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws