Van Vleuten geniet van zware omstandigheden: 'De rest lijdt nóg meer' Algemeen nieuws

Van Vleuten geniet van zware omstandigheden: 'De rest lijdt nóg meer'

Door Ward Hilhorst 01 augustus 2020 | 16:19


Annemiek van Vleuten heeft weer een huzarenstukje klaargemaakt in de Strade Bianche, waar ze haar titel prolongeerde. Ze moest een flinke achtervolging inzette, die ze in de laatste kilometers voltooide.

De omstandigheden waren gruwelijk zwaar, met de hitte en de gravelstroken. In het Flashinterview legt de Wageningse uit hoe ze met die situatie omgaat. 'Ik draai het graag om in mijn hoofd. Alles wat moeilijk is is goed voor mij, omdat het slecht voor iedereen is. Zo kan ik van de hitte houden, omdat de rest nóg meer zal lijden.'

En dat terwijl ze halfweg koers in geslagen positie leek te rijden. 'Mijn team heeft geweldig werk gedaan. Amanda Spratt zat mee in de kopgroep en ik dacht dat we zouden winnen met haar in de groep vooruit. Voor mij was dat een dubbel gevoel, omdat we zouden kunnen winnen maar ik zelf mijn aanval niet kon plaatsen. Toen viel Mavi Garcia aan en moest ik toch iets doen. Ik ben blij dat het gelukt is, want dit is echt mijn favoriete aankomst.' (Foto: Jasper den Boon/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws