[Update} Simon moet Milaan-Sanremo missen na val in Occitanië Algemeen nieuws

[Update} Simon moet Milaan-Sanremo missen na val in Occitanië

Door Jannick van der Hooft 02 augustus 2020 | 12:15


Naast de Strade Bianche en de slotrit van de Ronde van Burgos werd er zaterdag voor het eerst in lange tijd weer gekoerst in Frankrijk. De eerste rit van de Route d'Occitanie werd gewonnen door Bryan Coquard, maar een massale valpartij in de slotkilometer ontregelde de etappe. 

Klassementsrenner Thibaut Pinot was één van de renners die het asfalt kuste. De Franse hoop in bange Tourdagen heeft weinig overgehouden aan zijn tuimelpartij, zo meldt zijn ploeg Groupama-FDJ op haar website. 'We konden de crash niet voorkomen en gingen met Thibaut neer, maar ook met Valentin Madouas en Mathieu Ladagnous. Alle drie de jongens zijn echter oké en zullen morgen starten', aldus ploegleider Philippe Maduit.

Wie er minder gelukkig vanaf kwam, is Julien Simon. De rappe man van Total-Direct Energie is zwaar gevallen, meldt zijn kamergenoot Lilian Calmejane via Twitter. 'De spanning van het wielrennen loopt hand in hand met valpartijen. Ik denk aan mijn vriend, ik weet dat je een sterke man bent', aldus de vrijbuiter.

Update - 2 augustus 2020 (12.20 uur): Geen breuken voor Simon

Team Total Direct Energie heeft een update gegeven over de ernst van de blessures van Julien Simon. Via het Twitter-kanaal van de ploeg laat men weten dat de Fransman niets gebroken heeft, maar wel een bloeduitstorting opgelopen heeft aan zijn dij. Hij kan om die reden niet van start gaan in Milaan-Sanremo, waar hij op de voorlopige deelnemerslijst stond. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws