[Update] Nibali start ondanks handblessure in Gran Trittico Lombardo Algemeen nieuws

[Update] Nibali start ondanks handblessure in Gran Trittico Lombardo

Door Wilbert van der Velde 02 augustus 2020 | 17:47


(2 augustus 2020) Vincenzo Nibali had zich de herstart van het wielerseizoen ongetwijfeld anders voorgesteld. De Italiaan van Trek-Segafredo kon de Strade Bianche uiteindelijk niet uitrijden vanwege een val. Zijn ploeg gaf een update hoe het met hem ging.

'Vincenzo heeft een blessure opgelopen aan zijn linkerhand', laat een woordvoerder van zijn team weten. 'Vooral de spieren rond zijn duim zijn geraakt.' Nibali zal na een nacht rusten op zondag de teamdokter opzoeken. Die zal kijken of er meer medisch onderzoek naar de hand van de Haai nodig is.

Over de gevolgen van de blessure op het programma van Nibali is momenteel nog niets bekend. Normaal gezien staat maandag de Gran Trittico Lombardo op zijn programma, waarna hij zich vervolgens richt op Milaan-Turijn en Milaan-Sanremo.

Update - 2 augustus 2020 (12.35 uur): Nibali wordt verder onderzocht aan hand

Vincenzo Nibali zal zondagmiddag verder onderzocht worden aan zijn hand. De Italiaan liep tijdens de Strade Bianche een blessure op rond zijn duim als gevolg van een val. Nibali heeft na een nacht rust nog altijd pijn, zo laat een perswoordvoerder van Trek-Segafredo weten.

Nibali heeft al enkele tests doorlopen om te kijken hoe hij zijn stuur kan vast houden. Momenteel wordt er binnen de ploeg gekeken of hij van start kan gaan in de komende wedstrijden op zijn programma, te beginnen met de Trittico Regione Lombardia. De ploeg komt later met nieuwe updates rond de renner.

Update II - 2 augustus 2020 (17.45): Nibali kan starten Gran Trittico Lombardo

Vincenzo Nibali gaat maandag gewoon van start in de Gran Trittico Lombardo. Dat meldt zijn ploeg Trek-Segafredo via Twitter. Na verschillende onderzoeken in het ziekenhuis aan zijn linkerhand en pols bleek dat de Italiaan geen breuken heeft overgehouden aan zijn valpartij in de Strade Bianche. Wel is het gebied rond zijn duim zwaar gekneusd. (Foto: Trek-Segafredo)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws