Bernal rondt harde werk van knecht Froome af in derde rit Occitanië Algemeen nieuws

Bernal rondt harde werk van knecht Froome af in derde rit Occitanië

Door Jannick van der Hooft 03 augustus 2020 | 16:53


Egan Bernal heeft de derde etappe in de Route d'Occitanie gewonnen. Hij rondde het ploegenspel van Team INEOS, met Chris Froome als knecht, subliem af. Zijn ploeggenoot Pavel Sivakov wist het feestje compleet te maken voor de ploeg door tweede te eindigen.

Na twee relatief vlakke etappes stond in de derde rit in Occitanië een stevige bergrit te wachten op de renners. Gefinisht zou moeten worden op de top van de Col de Beyrède. Het schrikte een achttal renners niet af om op avontuur te gaan in de beginfase van de koers. Onder meer Benoît Cosnefroy en Julien Bernard zagen hun kans schoon om de dans van het peloton te ontspringen.

Aan de werklust van Team INEOS is na de corona-break weinig veranderd. In de grote groep pakten zij direct hun verantwoordelijkheid om het gat met de vluchters te kunnen controleren. Ploegleider Gabriel Rasch had van tevoren al aangekondigd veel vertrouwen te hebben in zijn renners voor het eindklassement in de Franse rittenkoers. De krachten van de koplopers bleken niet genoeg om uit de greep van het peloton te blijven.

Op de slotklim bleek het duidelijk waarom het vertrouwen bij Team INEOS zo groot was. Bernal en ploeggenoot Sivakov bleken niet te stuiten voor de concurrentie. De Colombiaan vertrok solo en won op die manier de eerste grote test bergop tegenover zijn concurrenten. Bauke Mollema eindigde als beste Nederlander op de vijfde plaats.

Opsteker voor Bernal richting Tour de France

Door de overwinning neemt Bernal tevens de leiding over in het algemeen klassement van de Route d'Occitanie. De overwinning zal voor de klimmer veel vertrouwen scheppen in aanloop naar de Tour de France, waar hij moet strijden om het kopmanschap binnen zijn team. Ploeggenoot Froome werd 34e, nadat hij eerder in de rit op kop had gereden. (Foto: Team INEOS)

Uitslag etappe 3 Route d'Occitanie 2020

1. Egan Bernal 
2. Paval Sivakov + 0.10
3. Aleksandr Vlasov + 0.17
4. Thibaut Pinot + 0.31
5. Bauke Mollema + 1.05
6. Warren Barguil + 1.09 
7. Richie Porte + 1.11
8. Romain Bardet + 1.18
9. Sebastien Reichenbach + 1.39
10. Rafael Valls "

Klassement na etappe 3 Route d'Occitanie 2020

1. Egan Bernal 
2. Paval Sivakov + 0.14
3. Aleksandr Vlasov + 0.23
4. Thibaut Pinot + 0.41
5. Bauke Mollema + 1.15
6. Warren Barguil + 1.19
7. Richie Porte + 1.21
8. Roamin Bardet + 1.28
9. Sebastien Reichenbach + 1.49
10. Rafael Valls "


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws