Ronde van Polen etappe 1 | Excuses Jumbo-Visma, breuken Sarreau en Prades Algemeen nieuws

Ronde van Polen etappe 1 | Excuses Jumbo-Visma, breuken Sarreau en Prades

Door Bram van der Ploeg 06 augustus 2020 | 08:00


De eerste etappe van de Ronde van Polen eindigde dramatisch. Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen vochten een pittig sprintduel uit, waarbij de laatste door een manoeuvre van Groenewegen moest uitwijken en ernstig ten val kwam. In de Leiderstrui verzamelt de reacties

We hebben een losse reactie van:
- Patrick Lefevere

Jumbo-Visma: 'Zulke valpartijen mogen niet plaatsvinden'

Jumbo-Visma heeft via Twitter haar excuses aangeboden voor de zware valpartij die plaatsvond tijdens de eerste etappe van de Ronde van Polen. 'Onze gedachten gaan uit naar Jakobsen en de andere renners die betrokken waren. Zulke valpartijen mogen niet plaatsvinden.' Daarnaast kondigt de ploeg ook aan dat ze het voorval eerst intern gaan bespreken voordat ze met meer informatie naar buiten komen.

Groupama-FDJ: Sarreau loopt breukjes op in schouder

Marc Sarreau was één van renners die zwaar ten val kwam bij de ernstige valpartij vlak voor de finish. Volgens zijn ploeg Groupama-FDJ was hij bij bewustzijn en vervoerd naar het ziekenhuis, waar röntgenfoto’s werden gemaakt. 

Uit die foto's bleek dat Sarreau meerdere breukjes in zijn schoudergewricht heeft opgelopen. Uit verder onderzoek moet blijken hoe ernstig de schade verder is en hoe lang hij uit de roulatie is. Hij gaat logischerwijs niet meer van start in de tweede etappe. 

Movistar: Prades breekt nekwervel

Eduard Prades maakte het volgens zijn ploeg, Team Movistar, relatief goed na zijn valpartij in de laatste meters van de eerste etappe van de Ronde van Polen. De Spanjaard kwam hard ten val op zijn onderrug en werd later op de woensdagavond daaraan onderzocht.

De uitslag was, net als voor Sarreau, niet heel positief. Prades heeft bij de val een kleine breuk in een van zijn nekwervels opgelopen, zo meldt zijn ploeg. Ook Damien Touzé van Cofidis kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf. Hij brak zijn vinger op drie plaatsen. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws