#FabioStrong: Slapeloze nachten en kritiek op parcours: 'Hier heb je je show...' Algemeen nieuws

#FabioStrong: Slapeloze nachten en kritiek op parcours: 'Hier heb je je show...'

Door Bram van der Ploeg 06 augustus 2020 | 08:05


Op social media wordt massaal meegeleefd met Fabio Jakobsen, die in de eerste etappe van de Ronde van Polen op verschrikkelijke wijze ten val kwam. Volgens enkele ervaringsdeskundigen was de finish in Polen sowieso levensgevaarlijk.

Fabio Sabatini was tot vorig seizoen ploegmaat van Jakobsen bij Deceuninck-Quick-Step, alvorens hij naar Cofidis trok. Volgens is de eerste etappe in de Ronde van Polen standaard veel te gevaarlijk, vanwege de naar beneden lopende finish. 'Ongeacht of dat Dylan Groenewegen gediskwalificeerd moet worden, we moeten begrijpen dat het zelfmoord is om een aankomst te organiseren bij 85 kilometer per uur. Ik denk hier al jaren zo over, maar ze willen altijd show. Nou, hier heb je je show... Ik bid voor Fabio', aldus Sabatini. 

De Italiaan is niet de enige die vindt dat de aankomst in Polen al jarenlang veel te gevaarlijk is. Meerdere renners en oud-renners gaven meteen na de crash aan dat een dergelijk incident al in de lucht hing bij zulke hoge snelheden. Eén van hen was Simon Geschke namens CCC Team: 'Iedere jaar weer dezelfde gekke downhill sprint in de Ronde van Polen. Ieder jaar vraag ik mezelf af waarom de organisatie dat een goed idee vindt. Massasprints zijn al gevaarlijk genoeg, je hebt geen downhill met 80 kilometer per uur nodig!'

Twitter steunt massaal Jakobsen

Naast de kritiek op de aankomst zijn er vooral veel steunbetuigingen aan het adres van Jakobsen. Hoewel er ook veel onbegrip is over de sprintactie van Groenewegen, roepen veel mensen op om vooral niet boos of verongelijkt te doen, maar te denken aan het wel en wee van Jakobsen. Zelfs Yves Lampaert, die in Milaan-Turijn bij een val zijn sleutelbeen brak op woensdag, denkt vooral en alleen aan zijn ploeggenoot. Iljo Keisse, tevens ploegmaat van Jakobsen, kende 'een slapeloze nacht'. Een klein overzicht:

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws