Video toont verschil tussen bijna identieke crashes Cavendish en Jakobsen Algemeen nieuws

Video toont verschil tussen bijna identieke crashes Cavendish en Jakobsen

Door Bram van der Ploeg 06 augustus 2020 | 12:06


Dylan Groenewegen staat er bij veel mensen in de wielerwereld slecht op na de eerste etappe van de Ronde van Polen. De Nederlander gooide grof de deur dicht in een massasprint bij 85 kilometer per uur, waardoor Fabio Jakobsen over de hekken vloog. Uit beelden blijkt nu dat misschien ook de organisatie iets is aan te rekenen.

Een jaar na de discussie over de dranghekken in de Tour de France, na de val van Wout van Aert in de tijdrit, staat nu de Ronde van Polen in de spotlights. Voormalig baanwielrenner Alex Rasmussen wijst op de gele hekken die in Polen langs de weg stonden. Ze vingen Jakobsen amper op, ze zorgden juist voor een catapult-effect. De 36-jarige Deen vergelijkt de crash van Jakobsen met die van Mark Cavendish in de Tour de France van 2017. De Brit werd toen op eigenlijk precies dezelfde manier in de hekken gereden door Peter Sagan. Het grote verschil is dat Cavendish door de hekken werd geremd en Jakobsen er dwars doorheen vloog. 

Journalist Daniel Friebe ziet overigens wel een klein verschil tussen beide valpartijen. 'Jakobsen is tien kilogram zwaarder en reed dichterbij de hekken toen hij viel. Misschien reed hij ook wel tien of vijftien kilometer per uur harder.' Oud-sprinter Jeroen Blijlevens is het daar in het Algemeen Dagblad niet helemaal mee eens: 'Ik denk dat de gevolgen zo ernstig waren door de hekken langs de kant en niet zozeer door de snelheid waarmee de renners op de finish afstormden. Die hekken stonden anders opgesteld dan we gewend zijn. Ik heb ook nog nooit hekken zo door de lucht zien vliegen. Alsof het luciferdoosjes waren.' (foto: Twitter Rasmussen)

De valpartijen van Cavendish en Jakobsen


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws