Ronde van Polen etappe 3 | Carapaz dankt ploeg na mooie zege, Kelderman happy Algemeen nieuws

Ronde van Polen etappe 3 | Carapaz dankt ploeg na mooie zege, Kelderman happy

Door Gerrit van Loon 07 augustus 2020 | 20:00


Op briljante wijze won Richard Carapaz vrijdag de derde etappe in de Ronde van Polen. De klimgeit van Team INEOS verraste met een aanval in de slotkilometer, die vals plat omhoog liep. Door onder andere Wilco Kelderman (vijfde) kon hij niet meer worden achterhaald. In de Leiderstrui verzamelt de reacties.

Carapaz na de winst: 'Fantastisch werk van het team' 

Richard Carapaz won na een indrukwekkende sprint zijn eerste overwinning voor Team INEOS. In het commentaar na afloop toonde hij zich zeer tevreden met dit succes. 'Ik ben erg blij. Met het team hebben we een goede race gehad. Zo winnen in de sprint is erg goed. Mijn teamgenoten plaatsten mij tot aan de laatste bocht in positie. Zij hebben fantastisch werk geleverd', aldus de winnaar van de Giro d'Italia 2019.

Ulissi kwam net tekort: 'Ik had een goede sprint’

Diego Ulissi van UAE Team Emirates werd tweede achter Carapaz: ‘Mijn conditie is goed, ook al reden we pas weer na een lange pauze onze eerste echte races. Ik hoop wel weer snel te winnen. Dit was een nerveuze en moeilijke etappe. Ik ben over het algemeen goed in dit soort finishen en ik denk dat ik een goede sprint had. De etappe van morgen zal ook moeilijk zijn, dus ik hoop te herstellen en mijn geluk opnieuw te beproeven’, aldus de renner in een reactie na afloop.

Fuglsang: 'Blij met prestatie. Team heeft mij goed beschermd'

Jakob Fuglsang mocht na twee vlakke etappes een heuvelachtig parcours afwerken. Na afloop was hij content met zijn vierde plaats. 'Ik ben blij met mijn prestatie. Het team heeft geweldig werk geleverd en me goed beschermd. Het was heet, zoals de afgelopen twee dagen ook heet was. De laatste ronden waren snel, wat de etappe niet gemakkelijk maakte. Ik miste het podium ternauwernood, maar zaterdag is er weer een dag', zei hij in een reactie.

Kelderman: 'Ik voelde me heel goed'

Wilco Kelderman kwam als vijfde binnen in de groep en daar kon hij moeilijk ontevreden mee zijn in zijn eerste koers na corona. 'Het was een warme dag en het was hectisch, met al die steile en smalle klimmetjes', zo analyseert hij na afloop. 'Er was veel stress gaandeweg de dag, maar op het einde kwam alles terug bij elkaar. We hebben geprobeerd om te sprinten met mezelf en Casper Pedersen en dat ging best goed. Ik voelde me heel goed.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws