Ewan wil dat sprinters leren van fout Groenewegen: 'Is gevaarlijk genoeg' Algemeen nieuws

Ewan wil dat sprinters leren van fout Groenewegen: 'Is gevaarlijk genoeg'

Door Ward Hilhorst 08 augustus 2020 | 09:22


Caleb Ewan heeft zich bij Cyclingnews uitgesproken over het incident in de Ronde van Polen, waarbij Fabio Jakobsen zwaar gewond raakte. De Australiër hoopt dat het de sprint een beetje verandert.

Ewan staat zelf ook bekend als iemand die ver gaat om een sprint te kunnen winnen, maar hij heeft zijn grenzen. 'We hebben allemaal van onze lijn geweken, maar we weten dat er een limiet is. Je weet dat er iemand in de hekken komt als je door blijft gaan. Je kan niet zomaar een renner de hekken in duwen. We zijn ook op elkaar aangewezen, dus willen we elkaar nooit pijn doen.'

Hij voelt er weinig voor om een overleg tussen topsprinters te plannen om zo de ongeschreven regels aan te scherpen. 'Sam Bennett is een goede vriend van me, wij praten veel. Met de andere sprinters ben ik niet echt vrienden, ook door de taalbarrière. Ik denk dus niet dat we samen gaan komen. Ik hoop alleen dat alle sprinters er van leren en dat we elkaar weer wat meer respecteren. Het is heel gevaarlijk wat we doen, het hoeft niet nog gevaarlijker.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws