CPA slaat terug na kritiek: 'Wij mogen finishstrook niet eens aanpassen' Algemeen nieuws

CPA slaat terug na kritiek: 'Wij mogen finishstrook niet eens aanpassen'

Door Ward Hilhorst 08 augustus 2020 | 10:54


De afgelopen dagen lag de CPA, de rennersvakbond, onder vuur. Dit naar aanleiding van de val van Fabio Jakobsen. Nu hebben ze een brief geschreven aan de UCI, waarin ze vragen of ze meer kunnen doen voor de veiligheid van de renners.

Ze kregen het verwijt 'niets te doen voor de veiligheid van de renners', en dat is niet de eerste keer. 'Onze afgevaardigde vormt het schakelpunt tussen de renners en de organisatie. Hij wordt ingeschakeld bij het extreme weather protocol en kan namens de deelnemers van de race spreken. Hij is alleen niet de chef van de veiligheidsmaatregelen.'

De CPA zegt wel begaan te zijn met de veiligheid, maar niet de eindverantwoordelijke te zijn. 'Wij zijn een laatste redmiddel, niet het eerste. We vragen ons bijvoorbeeld af waarom teams niet ingrijpen als ze de routes zien. Ze kunnen dan toch zeggen dat hun renners niet starten als het niet veilig is?'

CPA wil al jaren dat dranghekken gekeurd worden

Ook de UCI en de andere overkoepelende organisaties krijgen er van langs. 'Zij hebben allemaal wél een stem om de veiligheidsmaatregelen aan te passen, wij niet. We kunnen niet gewoon hopen dat de organisatie het goed doet. We hebben strenge regels en strengere controles nodig. Wij willen bijvoorbeeld al jaren dat de dranghekken veilig en gekeurd zijn.' (Foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
8 Aug 2020 om 12:20

Voorzitter Gianni Bugno van rennersvakbond CPA kan echt een vuist maken als het over veiligheid in het wielrennen gaat maar hij zit op schoot van de UCI. Eigenlijk geeft er niemand thuis als het over het verbeteren van de veiligheid in het wielrennen gaat. Het is zelfs mogelijk dat we Jakobsen en Groenewegen over een jaar opnieuw tegen elkaar zien sprinten langs dezelfde onveilige hekken.

Reageer


Meer nieuws