Hoe zwaarder, hoe beter voor Van Schip: 'Het liefst met storm en hagel' Algemeen nieuws

Hoe zwaarder, hoe beter voor Van Schip: 'Het liefst met storm en hagel'

Door Ward Hilhorst 08 augustus 2020 | 11:40


Jan-Willem van Schip is niet bij zijn gewenste WorldTour-ploeg terecht gekomen, maar gaat bij BEAT Cycling dit jaar nog wedstrijden op de weg rijden. Aan racefietsblog vertelde hij over zijn verwachtingen.

Zijn voorbereiding ging natuurlijk in de soep en toen ook het WK baanwielrennen en de Olympische Spelen niet doorgingen, was het voor Van Schip even slikken. 'Ik kwam erachter dat ik moe was. Heel erg moe. Zelfs van een stuk wandelen was ik moe. Daar ben ik goed van uitgerust en heb toen vooral leuke dingen gedaan. Ik had bijvoorbeeld weer eens tijd voor sprinttrainingen, die normaal niet in mijn trainingsschema pasten. 3 x 20 seconden helemaal kapot gaan. Dus ik heb zin in het seizoen.'

In dat seizoen wil hij uitslagen rijden. Hij mikt op Dwars door het Hageland en de Antwerp Port Epic. In de Belgische koersen hoopt hij op flink hondenweer, zodat iedereen in het peloton afziet. 'Ik maak het meest kans als het een harde koers wordt. Ik ben op mijn best als het lang heel hard wordt en het liefst nog met storm en hagel.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws