Van der Poel over Milaan-Sanremo: 'Reden perfecte wedstrijd tot de Poggio' Algemeen nieuws

Van der Poel over Milaan-Sanremo: 'Reden perfecte wedstrijd tot de Poggio'

Door Wilbert van der Velde 09 augustus 2020 | 18:21


Mathieu van der Poel wilde in eerste instantie niet reageren op zijn teleurstellende dertiende plaats in Milaan-Sanremo. Zondag deed hij dat alsnog.

‘Ik heb op zich genoten van mijn eerste Milaan-San Remo. Het is zonder twijfel een mooie wedstrijd. Het doel was om van voor de Poggio op te draaien, en dat is gelukt. Ik denk dat we als ploeg de perfecte wedstrijd reden tot aan de Poggio’, zo citeert onder andere Sporza.

Op de Poggio kon Van der Poel echter de beslissende aanval van Julian Alaphilippe en Wout van Aert niet volgen, ‘Ik rekende erop dat alles zou samenkomen voor de sprint gezien de achterstand bovenaan de Poggio klein was en er nog enkele straffe namen in de achtervolgende groep zaten. In de sprint voor plaats drie geraakte ik daarna wat ingesloten.’

Van der Poel: 'Heb het gevoel dat de vorm in een stijgende lijn zit'

Van der Poel zet zijn reeks aan Italiaanse wedstrijden volgende week voort met de Gran Piemonte, waarna hij nog deel zal nemen aan de Ronde van Lombardije. Ondanks de mindere prestaties heeft de Nederlander vertrouwen. ‘Ik heb het gevoel dat de vorm in een stijgende lijn zit. Nu woensdag Gran Piemonte. Ik heb het parcours nog niet uitgebreid bekeken, maar hoop vooraan mee te spelen.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws